Românul mort în Italia sub ochii fratelui său. „Un om deosebit de generos și iubitor”

Durere imensă într-o familie de români care locuiește la Empoli, în Toscana, după ce cel ce le-a fost soț, tată, frate și bunic a murit miercuri, 11 mai, în timp ce se afla la locul de muncă.

Alexandru Mărginean avea 58 de ani și împreună cu alți muncitori, printre care și fratele său, efectua lucrări agricole într-o livadă de măslini din zona rurală a localității Vinci, pe via Campagliana. Într-o zonă înclinată a terenului tractorul s-a răsturnat și Alexandru a rămas prins dedesubt. A murit pe loc, nimeni și nimic nu i-a mai putut salva viața, nici măcar fratele său care a asistat neputincios la întreaga scenă.

Trupul neînsuflețit a fost dus apoi la Institutul de Medicină Legală din Florența pentru autopsie, informează Il Tirreno.

Alexandru Mărginean lasă în urma sa o familie numeroasă și unită, formată din soția sa, două fiice și patru nepoți de care era foarte mândru. Pe lângă aceștia și fratele care l-a văzut murind, fără a-l putea salva.

Ginerele românului nostru, Andrea Galano, soțul uneia dintre cele două fiice ale sale și tatăl a doi dintre nepoții săi a spus despre el: „Alexandru a fost un om generos și disponibil pentru toată lumea, îi îndrăgea pe toți cei din jurul său. Era un credincios evanghelic și credința sa a dovedit-o prin fapte, slujind altora. Și-a iubit familia, a fost un exemplu până la capăt pentru copiii săi. Era un bunic jucăuș și iubitor, nepoții l-au iubit, ca și restul familiei”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A fost mereu disponibil pentru toți – a mai adăugat ginerele – chiar și la locul de muncă. Nu cunosc oameni care să fi avut probleme sau neînțelegeri cu el. L-a iubit pe Dumnezeu, și-a iubit familia și aproapele.”

Pentru lanțul de cooperative agricole din zona Empolese Valdelsa acesta este al patrulea accident de muncă din ultimii doi ani. O cifră care alarmează sindicatele și atrage atenția asupra siguranței și prevenirii accidentelor la locul de muncă.

„Trebuie să atragem atenția asupra siguranței la locul de muncă” – a declarat Alessandro Cioni, responsabil Flai (Federația Muncitorilor din Agro-Industrie) pentru zona Empolese Valdelsa. „Din nefericire, în ultima vreme mulți factori au contribuit la instabilitatea pieței și a companiilor producătoare, astfel încât condițiile de lucru ale muncitorilor au de suferit, cu multe cazuri de muncă la negru chiar și la noi, în Toscana. De asemenea, atrag atenția și asupra lipsei de controale din partea autorităților.”

„Transmit regretele mele și condoleanțe familiei îndurerate”, a încheiat Alessandro Cioni.