Romii români din Italia refuză ajutorul autorităților – 70 de barăci abuzive evacuate la Roma

Tabere abuzive în interiorul cărora se constată condiții de igienă în care este greu de imaginat că se poate trăi, sunt tot mai des descoperite și evacuate de către autoritățile italiene. 70 de barăci și două rulote au fost găsite la Roma, sub viaductul Magliana, în cursul unei operațiuni care vizează desființarea taberelor abuzive din capitala italiană.

Barăci abuzive și condiții de igienă precare în zona Magliana din Roma. 29 de români de etnie romă, printre care și copii, au fost evacuați. Ei au refuzat ajutorul oferit de primăria orașului. Foto: Il Messaggero

Desfășurarea acțiunii organizată de Prefectură în acord cu Primăria Romei și administrația Regiunii Lazio, a implicat 40 de agenți ai poliției locale din Roma. Aceștia au acționat aproape de malurile Tibrului, de la via Asciano până la Due Torri Riva Pian și o porțiune de sub viaductul Magliana.

29 de români de etnie romă au fost identificați și denunțați pentru ocuparea abuzivă a terenului. Prezenți și câțiva minori.

Barăci abuzive și condiții de igienă precare în zona Magliana din Roma. 29 de români de etnie romă, printre care și copii, au fost evacuați. Ei au refuzat ajutorul oferit de primăria orașului. Foto: Il Messaggero

Persoanelor evacuate li s-a oferit adăpost de către serviciile sociale ale primăriei orașului, dar l-au refuzat.

Au fost găsite 6 autoturisme dintre care unul a fost sechestrat deoarece avea actele de revizie falsificate, iar pentru celelalte vehicule sunt în curs de desfășurare alte investigații. S-au găsit, de asemenea, doi câini rasa „pitbull”, care erau închiși în spații mici și în condiții precare. Unul dintre cei doi câini a fost deja restituit proprietarului de drept. Descoperită de agenții de poliție și o colonie de feline compusă din 12 pisici, care au fost încredințate îngrijirii ENPA.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Peste 500 de tone de deșeuri strânse în zona taberei abuzive din zona Magliana, la Roma, unde trăiau 29 de români de etnie romă. Foto: Il Messaggero

„Este dificil să cuantificăm cu precizie cantitatea mare de deșeuri prezente în întreaga zonă. Până în prezent s-au strâns peste 500 de tone de mizerie, care vor fi transportate și eliminate de către instituția regională competentă. La acestea se vor adăuga bunurile de uz casnic și toate rămășițele așezării abuzive pentru care se desfășoară lucrări de demolare.”, declară autoritățile italiene citate de Il Messaggero.

Distribuie acest articol