Roxana a înșelat un italian de zeci de mii de euro și un apartament, mințindu-l că au un copil împreună

Roxana S., în vârstă de 32 de ani și de origine română, este acuzată că a înșelat un bărbat italian de 68 de ani, cu handicap mental, de circa 26.000 de euro, dar și de o casă, după ce l-a făcut să creadă că au un copil împreună, deși n-au întreținut raporturi sexuale niciodată. Femeia, în schimb, era măritată în România și copilul îl făcuse cu soțul ei.

Potrivit ziarului Il Messaggero, Roxana l-a cunoscut pe italian, care pe atunci lucra ca funcționar public într-un comisariat de poliție din Roma și care se vedea clar că are probleme mentale, în piazza Vittorio din Roma prin anul 2012. A reușit să-l cucerească doar cu câțiva pupici și niște mângâieri, în timp ce îi spunea acestuia că este virgină din motive religioase și că nu vrea să întrețină relații sexuale. Cu toate acestea, în 2013 românca se întorcea din România gravidă și îi spunea italianului că este copilul său, făcut prin însămânțare artificială. Acesta a crezut-o și de atunci a început să-i dea femeii diverse sume de bani, în ciuda faptului că ea stătea în România cu copilul și el la Roma.

„Din 2013 și până în 2017 acuzata l-a făcut să-i trimită prin Western Union suma de 24.000 de euro”, spune procurorul de caz despre Roxana. Alți 2.000 de euro românca i-ar fi primit după ce italianul a vândut un apartament.

Când a sosit momentul ca bărbatul să iasă la pensie însă, în timp ce își aduna lucrurile din sediul Comisariatului de Poliție unde lucrase, le povestea colegilor săi agenți despre relația sa: „Câte cadouri vrea iubita mea. De ani de zile stă în România. Stă acolo cu fiul nostru. E născut în eprubetă. A luat sămânța mea și a dus-o acolo”.

Agenții de poliție au înțeles imediat că sunt șanse mari ca bărbatul să fie înșelat și au semnalat cazul procuraturii din Roma. Roxana însă, pentru a evita probleme legale, a decis să divorțeze de soțul din România și să se căsătorească imediat cu proaspătul pensionar italian. În data de 23 iunie 2017 avea loc nunta în România, la numai trei luni după divorțul de soțul român. Roxana s-a asigurat între timp și că va primi o frumoasă moștenire, iar la începutul anului 2018 l-a convins pe noul soț să-i mai facă un cadou: un apartament pe via Tuscolana din Roma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Semnalarea cazului la procuratură din partea agenților de poliție, foștii colegi ai bărbatului italian, a dus însă la deschiderea unei anchete și după ce au adunat destule dovezi pentru a lua măsuri, în luna mai a acestui an românca a fost pusă sub arest la domiciliu. Acuzată de înșelăciune asupra unei persoane cu retard mental, românca se află acum departe de copilul ei și riscă ani grei de închisoare. În special după ce marți, 17 septembrie 2019, inculpata a apărut în fața judecătoarei pentru anchete preliminarii Vilma Passamonti, la cererea procuratorului adjunct, Maria Monteleone și s-a decis, în baza dovezilor prezentate, că va avea loc un proces în acest caz.

Avocații româncei, Piero Lorusso și Alberto Biasciucci, susțin însă că pot demonstra nevinovăția Roxanei. „Există o prejudecată feroce față de femeile din Est. Erau logodiți. S-au și căsătorit”, spun avocații.