România: viscolul a lăsat zeci de mii de oameni fără energie electrică din unele localități

Zeci de mii de oameni din diferite județe ale României au rămas fără curent electric în seara zilei de ieri, 16 decembrie 2018, din cauza greutății zăpezii care a distrus mai multe linii de tensiune medie, transmite Mediafax.

Potrivit sursei citate, peste 30 de localități din județul Timiș au fost afecate sâmbătă de întreruperi de energie electrică provocate de visco, peste 10.000 de persoane rămânând astfel fără curent electric.

„Împreună cu celelalte autorităţi am decis mobilizarea forţelor de la ISU Banat pentru o atentă monitorizare a situaţiei de la nivelul judeţului. Din fericire, circulaţia rutieră atât pe drumurile naţionale cât şi pe cele judeţene nu este blocată sau închisă, dar sunt condiţii de iarnă, de aceea este imperios necesar să nu vă aventuraţi şi să circulaţi cu prudenţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

„Transmit un mesaj firmelor de deszăpezire: nu voi ezita să reziliez contracte acolo unde constat că implicarea lasă de dorit”, a mai precizat Călin Dobra.

Și în județul Caraș-Severin ninsorile au dus la întreruperea energiei electrice în 13 localități, în timp ce în județul Buzău ninsorile puternice au afectat aproape 19.000 de familii. 18 comune din Buzău, mai precizează sursa citată, au rămas sâmbătă seara fără curent electric, echipele operatorului de energie electrică ieșind în teren pentru remedierea problemelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În același timp, pe drumurile din județul Buzău au fost puse în mișcare 46 de utilaje care au îmrăștiat 500 de tone de sare, mai precizează agenția de presă citată mai sus.

Distribuie acest articol