S-a infectat cu COVID pentru că și-a îmbrățișat pentru ultima dată soția moartă. După 9 zile a murit și el

Natalina Medori, originară din localitatea italiană Tortoreto (Teramo), avea 72 de ani și în urmă cu aproape două săptămâni a început să aibă simptome specifice COVID-19. Pe 5 noiembrie, Lina, cum o știa toată lumea, a primit rezultatul testului pentru coronavirus și a aflat că este pozitivă, dar starea ei de sănătate nu părea atât de gravă. Din senin, însă, tot în acea zi, femeia italiancă s-a prăbușit la pământ și a murit, relatează ziarul Il Messaggero.

Distrus de durere, Dante Schiavoni, în vârstă de 80 de ani și totodată cel care i-a fost alături Linei toată viața ca soț și ca prieten, a refuzat să-și ia rămas bun de la ea fără să o mai sărute și să o mai îmbrățișeze o dată. În noaptea de joi spre vineri, 6 noiembrie,  Dante a stat fără încetare lângă ea, într-un spațiu închis, și nu a vrut nicicum să-și ia măsurile de precauție pentru a nu se infecta, în ciuda insistențelor celor dragi. Nici n-a vrut s-audă de asta, fiindcă știa că aceea va fi ultima noapte în care va mai putea fi alături de ea, fiindcă în ziua următoare trupul fără viață al Linei avea să fie îngropat.

„Dante nu și-a abandonat niciodată soția, nici măcar după ce a murit, a vegheat asupra ei mereu”, a declarat o rudă.

Dante Schiavoni, 82 de ani și soția lui, Natalina Medori, 72 de ani, amândoi morți în urma infecției cu COVID-19. Foto: Il Messaggero

Nu a trecut mult și a început să se simtă rău și el, iar testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv. Dante a fost internat astfel la spitalul din Teramo, apoi a fost transferat la Giulianova. În cursul zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, la 9 zile după decesul soției sale, a murit și el. Împăcat fiind, poate, că și-a mai putut strânge soția în brațe încă o dată și că o va revedea curând pe lumea cealaltă.