S-a întors din Italia și a fugit de carantină. Româncă preluată de poliție cu forța de la domiciliu

O femeie română în vârstă de 63 de ani, care s-a întors recent din Italia, a refuzat să intre în carantina instituționalizată şi a mers direct acasă, în orașul Dej din județul Cluj. Autoritățile au solicitat intervenția Serviciului de Acțiuni Speciale și femeia a fost luată cu forța de la domiciliu.

Românca s-a întors din Italia cu un autoturism, în seara zilei de vineri, 8 mai. În ciuda faptului că toţi cei care vin din zonele roşii, precum Italia, sunt preluați din vamă, sub escortă și duși în centrele de carantină, femeia a reușit să se sustragă și să ajungă acasă, în orașul Dej.

Autoritățile, informate despre această situaţie, s-au prezentat a doua zi la domiciliul femeii și i-au explicat că trebuie sa fie dusă în carantină pentru 14 zile într-unul dintre locurile special amenajate în acest sens. Întrucât aceasta a refuzat, au fost chemați luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale de la Cluj-Napoca.

Într-o filmare publicată de Dejeanul se poate vedea cum femeia este obligată să intre într-o ambulanță pentru a fi dusă în carantină.

- Continuarea articolului după publicitate -

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Cluj au transmis următorul comunicat în legătură cu acest caz:

„La data de 9 mai, polițiștii din cadrul Politiei municipiul Dej, Biroul de Ordine Publică au fost sesizați despre faptul că o persoană de sex feminin s-ar fi întors din Italia și nu ar fi intrat în carantină. La fața locului, polițiștii au identificat o femeie de 63 de ani, din municipiul Dej. Întrucât femeia a refuzat măsura carantinării, a fost necesară intervenția Serviciului de Acțiuni Speciale. Femeia a fost transportată în vederea carantinării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.”

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos