S-a întors din Italia și a fugit de carantină. Româncă preluată de poliție cu forța de la domiciliu

O femeie română în vârstă de 63 de ani, care s-a întors recent din Italia, a refuzat să intre în carantina instituționalizată şi a mers direct acasă, în orașul Dej din județul Cluj. Autoritățile au solicitat intervenția Serviciului de Acțiuni Speciale și femeia a fost luată cu forța de la domiciliu.

Românca s-a întors din Italia cu un autoturism, în seara zilei de vineri, 8 mai. În ciuda faptului că toţi cei care vin din zonele roşii, precum Italia, sunt preluați din vamă, sub escortă și duși în centrele de carantină, femeia a reușit să se sustragă și să ajungă acasă, în orașul Dej.

Autoritățile, informate despre această situaţie, s-au prezentat a doua zi la domiciliul femeii și i-au explicat că trebuie sa fie dusă în carantină pentru 14 zile într-unul dintre locurile special amenajate în acest sens. Întrucât aceasta a refuzat, au fost chemați luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale de la Cluj-Napoca.

Într-o filmare publicată de Dejeanul se poate vedea cum femeia este obligată să intre într-o ambulanță pentru a fi dusă în carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Cluj au transmis următorul comunicat în legătură cu acest caz:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„La data de 9 mai, polițiștii din cadrul Politiei municipiul Dej, Biroul de Ordine Publică au fost sesizați despre faptul că o persoană de sex feminin s-ar fi întors din Italia și nu ar fi intrat în carantină. La fața locului, polițiștii au identificat o femeie de 63 de ani, din municipiul Dej. Întrucât femeia a refuzat măsura carantinării, a fost necesară intervenția Serviciului de Acțiuni Speciale. Femeia a fost transportată în vederea carantinării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.”