S-a stins din viață actrița care a fost una dintre cele mai mari iubiri ale lui Florin Piersic

Tatiana Iekel, actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti, s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani, lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, deopotrivă în teatru şi film, dar şi imaginea unui om frumos şi discret până în ultima zi a vieţii sale, informează reprezentanţii Teatrului Mic din Bucureşti într-un comunicat, notează Mediafax.

Născută la Iaşi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana este repartizată la Teatrul Mic imediat cum termină Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale. Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste şi un talent inegalabil, până la vârsta pensionării.

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul Sieranevada (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar.

„Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârșit …”, mărturisea Tatiana Iekel în volumul Teatrul Mic. 50 de ani, București, 2013.

Tatiana Iekel și Florin Piersic Jr.

Tatiana Iekel a fost prima sotie a lui Florin Piersic şi mama lui Florin Piersic Jr. cu care avea un raport foarte strâns. Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți actori români, a cucerit cu farmecul său multe femei celebre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După Tatiana Iekel, care i-a dăruit primul copil, actorul s-a căsătorit cu Anna Szeles, alături de care a devenit tată pentru a doua oară. Au divorțat în 1985 iar Anna, împreună cu fiul lor, Daniel, s-a mutat în Ungaria.

În 1993, Florin Piersic s-a căsătorit cu Anna Torok, originară din Cluj.

Multe voci au susținut că și între Florin Piersic și Angela Similea ar fi fost o poveste de iubire dar relația nu a fost confirmată clar de nici unul dintre ei.

Actorul declara referitor la aceste zvonuri: „Nu am avut un amor cu ea ca să doresc să mă despart de soția mea de atunci, Anna Szeles. Eu am iubit-o pe Angela și am avut unele momente în care am simțit că ea ar fi făcut orice ca să rămână cu mine.”

Angela Similea: „Florin era cu adevărat superb. Avea o frumusețe de Făt-Frumos, departe de a fi efeminat. Ceea ce am înțeles eu repede lângă el este că dacă ești fluture te-ai ars. Nu vroiam să mă ard, vroiam să rămân și eu o lampă. Dar am creat un cuplu, pe scenă, la televizor, în turnee. Mi-amintesc că Anna, soția lui, a suferit mult, cel puțin în meserie. Ei doi erau frumoși, erau talentați, dar, când am intervenit eu, s-a întâmplat un lucru la urma urmei, normal. Adică, eram doi români înalți, frumoși și celebri, eram un cuplu adevărat.”