S-au întors definitiv din Italia, dar au murit toți patru în urma unui accident devastator. „Aveau două fete ca doi bujori”

O familie de români din județul Bacău, care au petrecut mai mulți ani la muncă în Italia, a murit în urma unui accident devastator petrecut la o trecere la nivel cu calea ferată. În mașină se aflau mama (31 de ani), însărcinată în cinci luni, tatăl (34 de ani) și cele două fetițe ale cuplului.

Tragedia s-a petrecut la ieșire din Orbeni, când mama, Ancuța Blaga, care se afla la volan, a încercat să traverseze calea ferată în pofida semnalelor acustice și luminoase care avertizau sosirea trenului.

Imagini filmate de la locul accidentului arată că șoferița, în vârstă de 31 de ani, a ignorat semnul de „STOP” și a procedat la traversarea căii ferate.

Când s-a apropiat trenul, mașina ajunsese pe mijlocul liniilor de cale ferată. Femeia a încercat să dea cu spatele, însă nu a mai apucat.

Potrivit unui martor, ea avea permis de conducere de numai 5 luni și era foarte prudentă la volan, dar e posibil să fi avut dificultăți în a manevra mașina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Acolo trebuie să lucrezi mașina din ambreiaj, să treci de hopurile alea și cine știe… Ea, fiind începătoare, s-ar putea să i se fi oprit motorul și să fi intrat în panică”, a declarat cumnatul femeii.

Impactul cu trenul a fost atât de puternic încât mașina a fost făcută bucăți și aruncată la zeci de metri distanță, cauzând moartea imediată a tuturor ocupanților.

Captură de ecran 2023-07-18 151118
Captură video

Printre victime, alături de mamă și tată, Costel Bogdan Chiuțu, se numără cele două fetițe ale cuplului, în vârstă de 7 și 10 ani, care se aflau în mașină cu părinții lor pentru a merge la un picnic. Familia era la doar 5 kilometri distanță de casă când s-a produs accidentul.

photo_2023-07-18_15-07-38
Familia decedată la Orbeni, județul Bacău. Sursa foto: Pro TV

„Aveau două fete ca doi bujori”, a spus o mătușă a fetițelor, în timp ce o altă rudă a povestit cât de mult le plăcea celor mici să meargă la râul Siret.

În plus, femeia aflată la volan era însărcinată cu un băiețel. „Când a auzit că are băiat nu știa pe ce pământ calcă de bucurie”, a adăugat mătușa.

Soții reveniseră recent în România după o perioadă în care au lucrat în Italia. Cu banii pe care i-au câștigat în străinătate, ei reușiseră să-și construiască o casă.

În urma acestui accident tragic, comunitatea locală este în doliu, iar anchetatorii încearcă să clarifice toate detaliile incidentului.

Reprezentanții CFR au declarat că la trecerea la nivel cu calea ferată unde s-a produs accidentul, vizibilitatea este optimă pentru șoferi, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la decizia femeii de a traversa calea ferată în ciuda semnalelor că se apropia trenul.

Ancheta continuă pentru a determina cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul. VIDEO mai jos. Vă avertizăm că acest video conține imagini care vă pot afecta sensibilitatea: