O parte a unei Universități din Italia s-a prăbușit din senin

Sala de festivități a Facultății de Limbi străine din cadrul Universității din Cagliari (Sardinia) s-a prăbușit în seara târzie de marți, 18 octombrie. Având în vedere că prăbușirea s-a produs în jurul orei locale 22:00, nimeni nu a fost rănit.

Mai multe cursuri au avut loc în clădire cu doar câteva ore mai devreme și dacă prăbușirea s-ar fi produs în timpul acestora totul s-ar fi transformat într-o tragedie de nedescris, precizează ANSA.

La ora 20.00 paznicii au efectuat ultima rundă de control în structură, pentru a verifica că nu a rămas nimeni înăuntru și pentru a încuia ușile. Apoi, o oră și 45 de minute mai târziu, s-a auzit un vuiet și clădirea s-a prăbușit. A rămas în picioare doar partea inferioară a fațadei și coloanele de susținere care fac legătura cu o altă clădire.

„Nu am perceput niciun semn care să anunțe ceea ce s-a întâmplat”, a spus rectorul universității, Francesco Mola cu privire la acest colaps neașteptat. Potrivit rectorului, clădirea nu a suferit intervenții recente și a fost supusă periodic unor verificări structurale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pompierii au securizat zona și au căutat posibile victime sub dărâmăturile aflate pe locul în care se afla Aula Magna. Se pare că nu se afla nimeni în clădire în momentul prăbuşirii.

Echipele de intervenţie au folosit câini de căutare şi drone pentru a se asigura că nicio persoană nu a rămas prinsă sub dărâmături.