Salarii minime de 5.000 de euro la un supermarket din străinătate. Se fac angajări

Supermarketul Aldi din Elveția stabilește un nou standard în industrie, oferind un salariu minim de aproximativ 5.000 de euro (4.700 de franci, adică 4.970 de euro) angajaților săi, potrivit publicației Corriere della Sera.

De această inițiativă beneficiază aproximativ 3.900 de angajați din cele 242 de magazine Aldi Suisse din întreaga țară.

Pe lângă salariul generos, Aldi oferă angajaților săi un pachet remarcabil de alte beneficii, inclusiv cinci săptămâni de concediu plătit, patru săptămâni de concediu de paternitate și 18 săptămâni de concediu de maternitate, plătite integral.

În plus, angajații beneficiază de acoperirea a două treimi din contribuțiile la pensie, bonuri de cumpărături, abonament gratuit la telefonia mobilă și premii anuale în bani, legate de productivitate.

Măsura, care va duce la o creștere salarială de 1% în 2024, plasează Aldi într-o poziție de lider pe piața elvețiană, depășind concurenți precum Coop și Migros.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceste companii au anunțat, de asemenea, majorări salariale, dar cu sume mai mici, maxim 4.100 de franci (aproximativ 3.765 euro pe lună).

Decizia Aldi vine în contextul unei creșteri semnificative a inflației și a costului vieții, care în Elveția este estimat a fi de trei ori mai mare decât în Italia. Prin aceste măsuri, Aldi recunoaște și recompensează impactul inflației asupra angajaților săi.

Pentru cei interesați de oportunitățile de carieră oferite de Aldi Suisse, portalul companiei listează aproximativ 260 de locuri de muncă.

Posturile variază de la specialiști în marketing la vicedirector de filială, cu cerințe precum cunoașterea limbii germane și disponibilitatea de a lucra în locația selectată.