Salerno: bărbat român încearcă să răpească o conațională de 15 ani din locuința sa după ce o bate pe mama acesteia

Augustina Cosmin Haraga, 30 de ani

Augustin Cosmin Haraga, cetățean român în vârstă de 30 de ani și rezident în localitatea Eboli, cu precedente penale în Italia, a fost arestat în după-amiaza zilei de ieri, 8 decembrie 2017, de către carabinierii din localitatea Battipaglia, provincia Salerno, după ce a bătut o femeie română de 47 de ani în propria sa casă și a încercat să o răpească pe fiica acesteia, în vârstă de 15 ani.

Potrivit ziarului Il Mattino, carabinierii au primit ieri un apel în legătură cu o agresiune ce avea loc în Piazza Cacciatore din Battipaglia iar când au ajuns la fața locului, l-au surprins pe Haraga în timp ce trăgea după el cu forța o adolescentă română de 15 ani.

Militarii l-au blocat imediat pe agresor iar ulterioare verificări făcute de aceștia au scos la iveală faptul că bărbatul român sosise cu puțin înainte de a fi blocat la locuința adolescentei, unde a forțat ușa de la intrare pentru a pătrunde în casă și apoi a agresat-o pe mama fetei, o femeie română de 47 de ani.

Conform celor declarate de mama adolescentei, Haraga ar fi bătut-o pe aceasta cu un picior de la o masă de lemn pentru că nu și-ar fi retras plângerea depusă împotriva bărbatului pentru că ar fi sustras-o pe minoră în trecut din locuința sa, fără acordul mamei, apoi ar fi dus-o la locuința din Eboli a bărbatului. Femeia română a fost transportată la spital unde a primit îngrijiri medicale pentru rănile provocate de Haraga la cap și la brațe și este ținută acolo sub observație, cu o prognoză de 25 de zile pentru recuperare.

Fiica sa de 15 ani, în schimb, nu a suferit răni și a fost încredințată unei structuri speciale de protecție a minorilor, în timp ce Augustin Cosmin Haraga a primit interdicția de a părăsi localitatea de rezidență, acesta urmând să fie anchetat pentru tentativă de sechestrare a unei persoane, violență privată și viol de domiciliu, specifică sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI