Salvini: Polițiștii italieni vor avea din iunie pistoale electrice

Utilizarea pistoalelor electrice de către forţele de poliţie, testată în 12 oraşe italiene începând de anul trecut, va fi generalizată în toată ţara în luna iunie, a anunţat duminică ministrul de interne Matteo Salvini, la reuniunea partidului Liga din Lazio.

„Începând din iunie, pistolul electric va intra în vigoare”, a declarat ministrul de Interne italian citat de presa italiană.

- Continuarea după publicitate -

O experimentare a acestui tip de armă fusese lansată în septembrie la Milano, Napoli, Torino, Bologna, Florenţa, Palermo, Catania, Padova, Caserta, Reggio Emilia, Brindisi şi Genova, au precizat surse din minister.

Din septembrie până în februarie, serviciile de poliţie care participau la experiment au informat despre 48 de incidente în cursul cărora pistolul electric a fost decisiv. „Şi în majoritatea cazurilor a fost suficient să se ameninţe cu utilizarea lui pentru a rezolva situaţia”, conform aceloraşi surse.

Adoptate în o sută de ţări, aceste pistoale cu impuls electric au scopul de a limita cazurile de utilizare a armelor de foc.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar ele au fost catalogate drept instrumente de tortură de ONU şi potrivit Amnesty International, ele au făcut peste 1.000 de morţi, în special prin stop cardiac, în SUA şi în Canada, unde sunt utilizate de aproape 20 de ani. În 90% din cazuri, victimele nu erau înarmate.