San Marino: șofer român pe TIR găsit mort în cabină. Autoritățile susțin că este vorba de o sinucidere

Locul tragediei

Un bărbat român în vârstă de 31 de ani, care muncea ca șofer în Italia, a fost găsit mort în cabina TIR-ului pe care lucra, în jurul orei 17.30 de luni, 27 noiembrie 2017, într-o parcare din zona Rovereta, Republica San Marino.

Conform celor declarate de autoritățile din San Marino pentru ziarul local Libertas, conaționalul nostru era angajat al unei societăți comerciale din Avezzano, provincia L’Aquila, societate care a anunțat Poliția din San Marino despre faptul că nu mai reușea să intre în contact cu șoferul român încă de sâmbătă. Șoferul se pare că se afla în Republica San Marino pentru a efectua un transport de alimente pentru câini și pisici către societatea Wonderfood.

Găsit cu ajutorul sistemului GPS instalat pe TIR, polițiștii s-au prezentat la fața locului și au solicitat șoferului să deschidă cabina dar neavând niciun răspuns din partea acestuia, au fost nevoiți să spargă geamul cabinei, pentru a verifica.

În interiorul cabinei au găsit trupul neînsuflețit al conaționalului nostru de 31 de ani dar autoritățile nu au specificat deocamdată în ce condiții a fost găsit sau modalitatea folosită  de bărbat pentru a recurge la acest gest.

Potrivit sursei citate, comisarul Simon Luca Morsiani din San Marino urmează să dispună autopsia corpului pentru a afla cu exactitate circumstanțele în care bărbatul român a murit dar pentru moment decesul acestuia este considerat de către autoritățile locale ca fiind o sinucidere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Distribuie acest articol