Șapte cutremure în Italia în numai câteva ore. Magnitudine între 3,2 și 4,1 grade

Șapte cutremure au avut loc în Italia joi, 22 septembrie 2022, șase dintre ele cu magnitudinea de peste 3,0 grade , iar al șaptelea cu o magnitudine de peste 4,0 grade, după cum se poate observa pe site-ul oficial al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din această țară.

Din fericire, până la această oră nu au fost raportate victime sau daune materiale considerabile, dar oamenii sunt speriați și mulți dintre ei au ieșit în stradă când au simțit pământul cutremurându-se.

Potrivit sursei citate, un prim seism s-a produs la ora locală 04:21 din această dimineață, cu o magnitudine de 3,6 grade și epicentrul la 4 km sud de Paternò, o localitate din provincia Catania, în Sicilia. Cutremurul a fost detectat de specialiști la o adâncime de 10 km.

Cel de-al doilea seism, cu o magnitudine de 3,9 grade, a fost resimțit la ora 12:24 și a avut epicentrul la 4 km Sud-Vest de Folignano, situată în provincia Ascoli Piceno din regiunea Marche. Adâncimea la care a fost înregistrat acesta este de 24 de km.

La numai un minut după cutremurul de la 12:24 a avut loc o replică, în același loc și la aceeași adâncime, dar cu o magnitudine de 3,6 grade de această dată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După mai puțin de două ore, la 14:18, pâmântul s-a cutremurat și sub mare, specialiștii de la INGV detectând un seism de 3,2 grade în zona Costa Calabra, în apropiere de provincia Reggio Calabria din regiunea Calabria. Adâncimea la care s-a produs este de 55 de km.

La ora 15:39, mai arată INGV, un nou cutremur a fost resimțit în Italia, de această dată de 4,1 grade și cu epicentrul la 2 km Vest de localitatea Bargagli din provincia Genova, în Liguria. Adâncimea a fost stabilită de specialiști la 10 km, în acest caz.

Un al șaselea seism s-a produs la ora 17:47 în regiunea Emilia-Romagna, mai exact, la 8 km Vest de Pievepelago, localitate din provincia Modena. De această dată, adâncimea înregistrată a fost de 14 km.

Al șaptelea cutremur de astăzi, dintre cele cu magnitudine de peste 3,0 grade, a fost înregistrat de INGV la 8 km Nord-Est de Fosciandora, o localitate din provinca Lucca, în regiunea Toscana. Adâncimea în acest caz a fost de 13 km, susțin experții.

Nu s-au înregistrat victime sau mari daune materiale, dar în urma seismului din provincia Genova, statuia unui înger de pe fațada unei biserici s-a prăbușit la pământ, în localitatea Pieve Ligure, conform celor relatate de cotidianul local Genova Today.

Rămășițe din statuia căzută de pe fațada bisericii San Michele Arcangelo din Pieve Ligure, provincia Genova din Liguria. Foto: Regione Liguria

Ca măsură de precauție, elevii au fost evacuați din școli în zonele în care s-au produs seisme ce au fost resimțite puternic, informează diferite surse din presa italiană.

Distribuie acest articol