Șapte români morți într-un grav accident cu microbuzul în Ungaria

Tragicul accident a avut loc în după-amiaza zilei de marți, 22 mai 2018, pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, unde șapte cetățeni români care se aflau la bordul unui microbuz, înregistrat în Români, au murit în urma impactului cu un camion.

Potrivit primelor informații relatate de ziarul Adevărul, șoferul microbuzului în care se aflau conaționalii noștri ar fi pierdut controlul volanului și ar fi intrat pe contrasens, moment în care a fost lovit în plin de un camion care transporta nisip.

Sursa foto: Adevărul.ro / Poliţia ungară

Conform sursei citate, toți cei șapte români ar fi din Dej și se pare că se întorceau în România din Slovenia.

Redăm mai jos comunicatul integral al Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu acest tragic accident.

„Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.

Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

- Continuarea după publicitate -

Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

@rotalianul