Șapte spitale din Italia în topul celor mai bune din lume. Cu medici renumiți și tehnologii inovatoare

În sondajul World’s Best Hospital 2021, publicat de revista americană Newsweek, în colaborare cu Statista Inc, un număr de șapte spitale italiene se situează în primele 100 cele mai bune din lume, asta chiar și în această perioadă de pandemie Covid-19.

Spitalul Gemelli din Roma s-a clasat primul în Italia și pe locul 45 în clasamentul mondial, urmat de Spitalul Sant’Orsola Malpighi din Bologna. Mai regăsim în topul făcut de americani Spitalul Metropolitan Niguarda și Spitalul San Raffaele, ambele din Milano, Spitalul Santa Maria Nuova din Reggio Emilia și Azienda Ospedaliera din Padova (pe locul 98).

Profesorul-doctor Marco Elefanti, directorul general al Fundației Policlinice Universitare Agostino Gemelli, a declarat: „Este o recunoaștere deosebit de semnificativă, în anul pandemiei Covid-19, confirmarea internațională a valorii modelului nostru de asistență sanitară.”

Clasamentul „Newsweek” a examinat 2.000 de spitale din 25 de țări, iar clasamentul a luat în considerare calitatea asistenței care este acordată bolnavilor, prezența unor medici renumiți, calificarea superioară a personalului medical și o ofertă de tehnologii inovatoare. Pe primele locuri s-au clasat trei spitale din SUA: Clinica Mayo din Rochester, Clinica Cleveland din Cleveland și Spitalul General Massachusetts din Boston.