Șarpe boa găsit pe o stradă din Italia. Veterinar: „E bine, sănătos, doar puțin flămând”

Un șarpe boa constrictor de aproximativ doi metri a fost găsit pe strada Via Sant’Abbondio, pe malul râului Lambro din Milano. Un trecător a observat reptila și a alertat poliția locală, informează La Repubblica.

1200-2023043010033 (1)
Sursa foto: La Repubblica

Vineri dimineață, 28 aprilie, agenții Poliției Locale au intervenit în zona Via Sant’Abbondio, unde șarpele se plimba liber pe malul râului Lambro. La fața locului s-au deplasat și pompierii.

Poliția Locală a recuperat reptila și s-a ocupat de adăpostirea acesteia. Medicul veterinar a constatat ulterior că șarpele era într-o stare bună de sănătate, doar puțin înfometat.

152051712-23f72d4e-b90b-42d2-9c84-e31ed4b17aec
Sursa foto: La Repubblica

Animalul a fost ulterior predat unei asociații specializate și personalului de la sediul din Melegnano, echipat cu un terariu și un medic veterinar pentru reptile.

Șarpele boa constrictor este o specie de șarpe carnivor neveninos. Se hrănește cu o varietate largă de mamifere mici și medii și păsări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Hrana lui este compusă în mare parte din rozătoare, dar s-au raportat cazuri în care șerpii boa au mâncat și șopârle mai mari. Exemplarele tinere mănâncă șoareci mici, păsări, lilieci, șopârle și amfibieni. Mărimea prăzii crește odată ce înaintează în vârstă și devin mai mari.

@rotalianul