Scandal cu bătaie între pasagerii unui zbor spre Spania. Pilotul a decis să aterizeze de urgență

Câțiva pasageri recalcitranți ai unui avion care a decolat în seara zilei de duminică, 18 septembrie, de pe aeroportul din Manchester (Marea Britanie) cu destinația Tenerife (Spania), au fost escortați afară din aeronavă după ce pilotul a fost nevoit să aterizeze forțat pe aeroportul din insula Porto Santo (Portugalia) din cauza unui scandal iscat la bord de un pasager beat.

Atmosfera agreabilă a începutului de vacanță de la bordul cursei Ryanair cu destinația Insulele Canare a fost bulversată de o ceartă violentă care a izbucnit în timpul zborului, despre care o pasageră a spus că a lăsat-o cu un smoc de păr „smuls” și o „buză umflată”.

Pasagerii aflați la bord au văzut cum zborul lor a întârziat, după e a făcut o abatere de la traseul obișnuit şi a aterizat pe insula Porto Santo pentru a da jos din avion un grup mic de pasageri care au devenit recalcitranți. De asemenea, un bărbat din acest grup era într-o stare de ebrietate atât de avansată, încât a urinat pe un scaun, potrivit „Manchester Evening News”.

Jade Parrott, o tânără de 23 de ani din orașul britanic Hyde (North West England), a fost unul dintre pasagerii zborului respectiv. Ea susține că o femeie, una dintre persoanele evacuate după aterizarea forțată, a atacat-o și i-a „smuls părul”.

Jade a povestit momentele neplăcute pe care le-a trăit:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A fost vorba de un bărbat agresiv care a fost o pacoste pe tot parcursul zborului, deși inițial nu părea să provoace atât de multă zarvă. Mai era o doamnă care a fost cu adevărat agresivă și s-a certat cu o altă pasageră.

Au fost despărțite și femeia cu care se certa a fost așezată pe scaunul de lângă mine. Apoi, doamna care o atacase s-a întors, m-a prins de păr și m-a tras de el, în timp ce aterizam în Portugalia.

Am fost dusă într-o ambulanță la un control pentru că o grămadă de păr mi-a fost smuls în smocuri și buza îmi sângera. Nu sunt sigură cum a început totul, dar a fost foarte rău. M-am lovit cu capul de brațul scaunului, de aceea mi s-a umflat buza atât de mult. Ea parcă înnebunise – toată lumea striga și erau mulți copii în avion care s-au speriat.

Sunt un pasager nervos în cele mai multe momente, așa că acest lucru mi-a făcut mult rău. Nu știu ce s-a întâmplat cu ei după aceea, dar au fost luați din avion de către poliție”.

Un alt pasager, care a dorit să rămână anonim, a spus că un bărbat părea „beat criță” și i s-a spus în mod repetat să se așeze de către echipajul de cabină, înainte ca pilotul să aleagă devierea zborului.

El a remarcat: „Zborul a avut întârziere pe aeroportul din Manchester, astfel că a avut mai mult timp de băut. De obicei, ca în orice zbor întârziat, primul lucru pe care l-am auzit a fost căpitanul și însoțitorii de bord care ne-au întâmpinat la bord și și-au cerut scuze pentru întârziere.

Dar, imediat, primul anunț al personalului navigant a atenționat că oricine este găsit consumând alcool sau fumând în toalete va fi dat afară din avion și, dacă va fi nevoie, vor devia traseul, așa că au aflat imediat despre acest pasager beat”.

Pasagerul anonim a continuat: „Era pur și simplu sălbatic. Era foarte beat și se ridica mereu de pe scaun și i s-a spus să stea jos de multe ori. În cele din urmă, a vrut să meargă la toaletă, dar i s-a spus că nu, așa că s-a ridicat și, fiind un loc gol lângă el, a făcut pipi pe scaun.”

În urma incidentului, pilotul ar fi avertizat că zborul va fi deviat și că poliția va fi chemată dacă bărbatul va persista în comportamentul său. După ce au izbucnit o serie de certuri la bord, pilotul nu a avut de ales decât să aterizeze forțat.

Pasagerul anonim a conchis: „Oamenii încercau să discute cu bărbatul beat și să vorbească cu el, dar nu aveau cu cine. Era pur și simplu nebun. Personalul Ryanair s-a descurcat foarte bine cu situația, pentru că nu a fost ceva simplu de rezolvat, au fost geniali”.

Un purtător de cuvânt al Ryanair a declarat: „Acest zbor de la Manchester la Tenerife (18 septembrie) a fost deviat către Porto Santo după ce câțiva pasageri au devenit recalcitranți în timpul zborului. Aeronava a aterizat în siguranță, iar pasagerii respectivi au fost scoși din avion de către poliția locală, înainte ca acesta să-și continue zborul către Tenerife”.