Scriitori români în Italia, triplă lansare de carte la Torino

Ultima zi a lui Bumărel a sosit cu ploaia ca simbol al bogăției. Bogăție spirituală în spațiul piemontez, izvorâtă din nesecata avere a culturii din România în mijlocul comunității române și italiene, respectiv sediul Asociației Frăția din Torino, sub atentă organizare a Asociației italo-române Lumina din aceeași urbe, coordonată de doamna Georgeta Gălușcă și de energicul Francesco Paganelli.

Evenimentul a fost generat de o triplă lansare de carte a poeților Ion Țoanță, Georgeta Gălușcă și Lucia Mandache, prezențați de Naty Popescu, care a narat, cu erudiție, poveștile regelui Lear, respectiv cea a Penelopei, care a străbătut câteva secole spre a intra în istoria scrisă de Homer.

Fiecare autor și-a prezentat cartea, a descris în mod sintetic istoria apariției, iar doamna Mărioara Vișan a recitat cu aplomb poeme din toate cărțile lansate. Câțiva copii, crescuți în atmosfera de vis a întâlnirilor literare, au recitat și cântat din volumele prezentate, stârnind aplauze la scenă deschisă, ridicând lansarea la nivel de eveniment.

Mai jos, un interviu video realizat de Mihai Bursuc:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întâlnirea a fost înfrumusețată de participarea Excelenței sale, Consulul Laurențiu Babei, ca reprezentant a Consulatului român din Torino, care a mulțumit participanților și a lăudat pe cei care se străduiesc să promoveze cultura română în Europa.

Organizatorii ne-au rugat să mulțumim tuturor participanților, români, italieni și albanezi (aromâni), pentru prezența la eveniment în această zi de final de Brumărel, când soarele a zâmbit complice surâsului copiilor.

Luminița & Francisc Simon

Distribuie acest articol