Artist român către conducătorii țării: „Spuneți tinerilor să plece din România”

Alin Dincă, solistul Trooper, a publicat joi, 14 martie un text pe pagina sa de Facebook care a devenit viral la scurt timp. Solistul român face un apel la conducătorii țării, la președinte, prim-ministru, senatori, dar și la reprezentanții bisericii, să îndemne tinerii să părăsească țara care, în situația de față, nu le rezervă nicio speranță într-un viitor mai bun.

Redăm mai jos textul lui Alin Dincă, supranumit și „Coiotu’”:

«Domnule Președinte Klaus Iohannis,
Doamna Prim-ministru Vasilica Viorica Dancilă,
Stimați senatori și deputați,
Și, nu în ultimul rând, stimate fețe bisericești,

Sunt un om tânăr, însă nu suficient de tânăr încât să mai cred că „o să fie bine”.
M-am gândit să vă scriu această scrisoare deschisă pentru a vă ruga un ultim lucru. Nu este greu. Aș vrea să vă rog să le spuneți tinerilor să plece din România. Să se salveze cât se mai poate. Acesta să fie un ultim gest din partea voastră.

Bunicii mei au știut că sunt o generație de sacrificiu. Au trăit teribil pentru că au avut credința că după ei o să rămână o lume mai bună. Însă au fost mințiți. Părinții mei au crescut tot cu gândul că sunt o generație de sacrificiu. Nici sacrificiul lor nu a fost suficient. Apoi a venit rândul nostru să fim mințiți că suntem prima generație care crește în libertate și că pe noi se bazează România. Ce să vezi? Tocmai am descoperit că suntem tot o generație de sacrificiu. România are 100 de ani. Toate generațiile au fost de sacrificiu. Iar voi, dragi conducători, nu veți schimba nimic. Știu ca mulți dintre voi sunteți ticăloși. Alții dintre voi ar vrea o schimbare. Însă nu au capacitatea.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

România a ajuns o țară în care nu se mai poate face nimic. Și voi știți asta. Justiție nu avem. Legi nu există. În timp ce oameni curați mor de foame, de frig și de tristețe în case, voi eliberați pușcăriași – criminali, violatori, pedofili, tâlhari. Căutați să le ușurați viața. Îi eliberați pentru cărți scrise de alții, pentru că s-au purtat frumos etc. Știu că multe cariere politice sunt clădite pe umerii clanurilor interlope. Ok. Atât se poate. Însă vă rog să le spuneți tinerilor să plece. Ca să nu aibă surpriza peste 20 de ani că sunt încă o generație de sacrificiu. Propun să rămânem noi aici și să murim împreună. Să se stingă toată mizeria asta cu noi. Ce ziceți?

V-ați perindat pe la putere toți! Toți! Nu există scuza că a greșit x sau y. Voi toți ați avut puterea, rând pe rând. Nu ați făcut nimic. Sănătatea este la pământ. Educația este la pământ. Industria este la pământ. Totul este la pământ. Un pământ care nu știu dacă mai este al nostru. Nu există autostrăzi, drumuri, căi ferate moderne. Nu există ajutor real din partea statului pentru cei care vor să pornească o afacere. Și aici nu mă refer la ajutoare financiare. Mă refer la obținerea unor acte într-un timp normal. Fără alergătură în 20 de locuri și fără bătaie de joc. Mă refer la hărțuirea din partea instituțiilor statului. Cunoașteți bine de unde vă vin banii.

Suntem acoperiți în datorii. România nu mai are bani pentru pensii, pentru salarii, pentru alocații, pentru nimic. Ciuguliți în disperare tot de la cei care muncesc cu adevărat. Voi știți toate astea. Faceți un ultim gest de onoare și încercați să le explicați tinerilor că trebuie să plece. Știți că așa este corect. Dacă nu aveam dreptate, voi nu vă trimiteați copiii în străinătate. Îi țineați aici, lângă voi.

Pentru ce să îi mai păcălim că dacă învață or sa reușească ceva în viață? Aici nu ai nicio șansă. Dovezile sunt evidente – Vasilica Viorica Dancilă, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, George Becali, Radu Mazăre, Vasile Blaga, Liviu Marian Pop, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Adriean Videanu, Cristian Popescu Piedone, Gabriel Oprea, Carmen Dan, Sebastian Ghiță, etc. Este clar că poți ajunge în funcții înalte doar dacă ai fost un om redus la minte, dar priceput la învârteli.

Haideți să le spunem să plece. Rămânem noi aici și „stingem” neamul ăsta. Apoi, ei se pot întoarce. Or să clădească o lume nouă.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat.

Alin. Prietenii îmi spun Coiotu’.»

- Continuarea după publicitate -