Sustrage din conturile bătrânului pe care mama sa îl îngrijea suma de 70 000 de euro folosindu-se de starea mintală precară a asistatului. Femeie română anchetată de Tribunalul din Rovigo

Respins în aceste zile apelul către Curtea de Casație făcut de tânăra română căreia i-au fost puse sub sechestru suma de 70 000 de euro precum și un autoturism, obținuți de la bătrânul italian pe care mama tinerei îl îngrijea.

Femeia română este anchetată pentru că s-a folosit de starea mintală precară a unui bătrân italian din Rovigo, de incapacitatea acestuia de discernământ, („circonvenzione d’incapace”), bătrân la care mama tinerei femei lucra ca îngrijitoare, pentru ca acesta să transfere în conturile femeii sume de bani precum și să-i doneze un autoturism.

Curtea de urmărire penală a Tribunalului din Rovigo a emis un ordin de blocare a conturilor curente, în valoare totală de 70 000 de euro și a mașinii care, potrivit rechizitoriului Procuraturii, ar fi putut fi achiziționate de către femeie folosindu-se de boala mintală a bătrânului care nu ar fi fost conștient de acțiunile sale.

Avocații femeii românce au prezentat un recurs la Curtea de Casație care a fost însă respins, informează rovigooggi.it.

Nu puține sunt situațiile în care sunt încheiate acte juridice (donații, testamente) de persoane care nu se bucură de deplinul uz al rațiunii (lipsite de discernământ), care în momentul încheierii actului, din diverse motive (maladii mintale, stări congenitale, consum de alcool, furie puternică, etc.) nu sunt conștiente de acțiunile lor, sunt lipsite de discernământ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acțiunile întreprinse sau actele încheiate în astfel de situații pot fi contestate în instanță și declarate nule.

@rotalianul