Făceau baie complet dezbrăcați într-o faimoasă fântână arteziană din Italia

Faptul s-a petrecut în după amiaza zilei de duminică, 19 august, la Roma, într-o fântână arteziană care stă la baza monumentului „Altarul Patriei” din Piața Veneția. Un grup de bărbați tineri a decis să facă o baie chiar în centrul orașului, în apele unei fântânii istorice.

Pentru a se răcori de căldura înnăbușitoare, doi turiști au intrat în apă inițial cu hainele pe ei. Unul dintre tineri, nemulțumit de faptul că se bucura de apa rece în pantalonii scurți, s-a dezbrăcat complet de aceștia rămânând nud în fața mulțimii curioase care îi privea consternată.

Dar imaginile redate pe internet, atât pe Twitter, cât și pe Facebook, au declanșat reacțiile indignate ale utilizatorilor. În schimb, tinerii protagoniști ai întâmplării au reușit apoi să se piardă în mulțime, profitând de lipsa de supraveghere și de indiferența forțelor de ordine.

În urma numeroaselor semnalări, astăzi, 20 august, poliția din Roma „efectuează toate controalele necesare pentru a găsi autorii gestului care ofensează sentimentul național și memoria eroilor căzuți în cinstea cărora este dedicat monumentul respectiv”, susține TgCom24.