Se întorceau din Italia, dar n-au mai ajuns acasă. Părinții și fiica de 7 ani morți în accidentul de la Cluj

Tragedia din județul Cluj, de miercuri, 23 iunie, când o familie de moldoveni care se întorcea din Italia pentru a petrece vacanța în țara de origine a fost distrusă într-un accident rutier, a îndurerat profund comunitatea din Guastalla, în Emilia-Romagna, unde părinții cu cei doi copii locuiau de mai mulți ani.

La magazinul „Il Vento dell’Est”, în apropierea casei lor, comunitatea locală a organizat în aceste zile o strângere de fonduri pentru a contribui la cheltuielile de înmormântare, informează Il Resto del Carlino.

Accidentul în care tatăl, mama și o fetiță de 7 anișori au decedat s-a produs în jurul orei 18:00, pe raza localității Huedin, din județul Cluj. Victimele sunt soții Andrei Vrabie, 29 de ani și Liudmila, care ar fi împlinit în aceste zile 30 de ani, iar alături de ei și-a pierdut viața fiica cea mică, Bianca.

Daniel, în vârstă de 10 ani, a fost singurul găsit viu de echipele medicale sosite la fața locului. În prezent se află internat la spital și medicii au spus că se află în afara oricărui pericol.

Autoturismul marca Opel Insigna a intrat pe contrasens și s-a izbit de un camion care circula din sens opus. Șoferul camionului a declarat că a făcut toate manevrele posibile pentru a-l evita, dar impactul a fost inevitabil. Camionul a împins maşina zeci de metri, până când a ajuns în afara șoselei. În cele din urmă autoturismul, grav avariat, s-a răsturnat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Familie care se întorcea din Italia, distrusă într-un accident. Părinții și o fetiță de 7 ani au murit, frățiorul a ajuns la spital

„Eu mergeam spre Oradea, încărcat cu sârmă. S-a băgat pe contrasens. Eu, când am văzut că s-a băgat, am blițat, am claxonat. Nu a reacţionat absolut deloc”, a declarat șoferul camionului.

Din cauza impactului puternic, şi cabina TIR-ului a fost distrusă, iar o parte din încărcătură s-a împrăştiat pe drum.

Autoritățile sunt de părere că tatăl, care se afla la volanul mașinii, ar fi aţipit preţ de câteva secunde, din cauza oboselii.

Familie care se întorcea din Italia, distrusă într-un accident. Părinții și o fetiță de 7 ani au murit, frățiorul a ajuns la spital

Andrei lucra în sectorul curățeniei, la grădinărit și ca șofer între Italia și Moldova. Liudmila era menajeră și îngrijitoare. Bianca, fetița lor, tocmai terminase clasa I la Școala din Pieve di Guastalla. Alături de ei, în provincia Reggio-Emilia, locuiesc părinții tinerei femei și alte rude, care s-au întors acum în Moldova pentru înmormântare.

La magazinul-bar „Il Vento dell’Est”, din Guastalla, aproape de casa unde familia Vrabie locuia, este în curs o strângere de fonduri pentru cheltuielile de înmormântare.

Distribuie acest articol