Românul din Italia găsit fără viață în locuința lui se numea Benone. „A murit în singurătate, acum 4 luni rămăsese fără casă”

Benone Mihăilescu avea 65 de ani și era originar din Bacău, dar trăia de mulți ani în Italia, în localitatea Barcellona Pozzo di Gotto din provincia Messina. Am intrat în contact cu o persoană care îl cunoștea pe bărbatul român și ne-a relatat că acesta a rămas fără locuință în urmă cu câteva luni și, din câte știe ea, până în urmă cu câteva săptămâni locuia pe stradă.

Benone Mihăilescu, 65 de ani, decedat în singurătate în Italia

„Lucra in Barcellona Pozzo di Gotto și stătea aproape de mine. Acum 4 luni a rămas fără casă și l-am ajutat cu ce am putut. Dormea pe străzi de ceva timp și venea la mine să-i dau de mâncare”, ne-a povestit o româncă rezidentă în același oraș.

Potrivit celor relatate de conaționala noastră, l-a văzut pe Benone în urmă cu circa trei săptămâni și atunci nu avea bani nici de mâncare, nici de locuință. Probabil între timp l-au ajutat serviciile sociale de la primărie să găsească o locuință, având în vedere situația de criză provocată de coronavirus, fiindcă în cursul zilei de 1 aprilie românul nostru a fost găsit fără viață într-un mic apartament situat pe via Oreto din localitate, unde se pare că locuia singur.

Clădirea în care este situat apartamentul unde a fost găsit fără viață bărbatul român

„E posibil ca în astea trei săptămâni de când nu l-am văzut să-și fi găsit o casă, dar știu că el nu avea bani”, ne-a mai spus cunoștința victimei. Din cele relatate de femeia română, bărbatul nu avea nici acte de identitate asupra lui, lucru dealtfel precizat și în presa locală.

Benone Mihăilescu avea trei fete cu care se pare că a decis să rupă legătura în urmă cu mulți ani și abia astăzi au aflat și ele despre decesul tatălui lor. Dar fiicele sale locuiesc în nordul Italiei și autoritățile, în comun acord cu acestea, vor stabili în aceste zile cum se va proceda pentru înmormântare, dacă se va ocupa primăria din Barcellona Pozzo di Gotto sau se vor ocupa rudele. Având în vedere restricțiile impuse de guvernul italian în ce privește deplasare, situația se prezintă foarte complicată în această privință, deci cel mai probabil funeraliile vor fi organizate de primăria locală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cert este că românul nostru a murit departe de țară, în singurătate și probabil înfometat, într-o perioadă de criză prin care tot mai mulți oameni își fac griji că vor reuși să o traverseze cu bine. Din primele informații relatate de autoritățile locale reiese că bărbatul român a murit din cauze naturale, dar procuratura din Messina a deschis o anchetă în acest sens pentru a descoperi cu exactitate cauza decesului.