Se numea Florin Dinu, tânărul ucis la Catania. Arestat un antreprenor de 40 de ani.

Tânărul român ucis ieri dimineață, 8 ianuarie, 2017, în apropierea gării din Catania, mai exact în via Scuto Costarelli, 100, în urma unor împușcături, se numește Florin Nicolae Dinu, are 27 de ani și este din Mediaș.

Acesta a decedat la spitalul Vittorio Emanuele din Catania din cauza rănilor foarte grave avute în urma împușcăturilor în abdomen, în picior și în șold, alături de el fiind internat și un cetățean marocan de 24 de ani, cu ințialele O.S.E., dar care se află în afara oricărui pericol acum.

L'immagine può contenere: 1 persona, persona seduta”Ciccio, Dumnezeu sa te ierte chiar nu îmi vine să cred că nu mai ești între noi, odihnește-te în pace, fratello!”, îl comemorează prietenul său Marius pe pagina Facebook, în timp ce comunitatea românească din Italia rămâne șocată dar și revoltată în același timp de cruzimea dovedită de făptașul acestei crime.

Făptaș a cărui inițiale sunt D.V., un antreprenor de 40 de ani, din zonă, care în jurul orei 4:00 din dimineața zilei de ieri a împușcat cu sânge rece pe cei doi tineri și care a fost arestat imediat la ordinul procuratorului Carmelo Zuccaro. Acesta, însă, în timpul primului interogatoriu, s-a folosit de dreptul de a nu răspunde la niciuna din întrebările anchetatorilor, apărat de avocații Giorgio și Alessandro Antoci.

Din relatările anchetatorilor, M.V., făptașul acestei crime, a fost și el rănit în această ceartă, carabinierii găsindu-l, de fapt, la spital, pentru îngrijiri, împreună cu Florin Dinu și tânărul marocan, unde i s-a luat prima declarație și apoi a fost arestat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Motivul acestei crime pare a fi o ceartă care a început în localul Onda Latina din apropierea gării centrale din Catania, ceartă care mai apoi a degenerat în crimă, în afara localului, aducând astfel moartea lui Florin Dinu. Ancheta, însă, continuă sub conducerea Nucleului Investigativ al Carabinierilor din zonă comandat de procuratura din Catania. Vom reveni cu noi detalii în zilele următoare.

 

Distribuie acest articol