Se schimbă bancnota de 50 de euro. Este cea mai folosită bancnotă din Europa

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat punerea în circulație a unei noi bancnote de 50 de euro începând cu 4 aprilie 2017.

Noua bancnotă, care va intra în circulaţie pe 4 aprilie 2017, aduce noi elemente de securitate, care să facă foarte dificilă falsificarea, dar să faciliteze recunoaşterea.

Se păstrează culoarea portocalie şi elementele de arhitectură renascentistă de pe faţă şi verso de la vechiul model.

Aceasta va fi cea de-a patra bancnotă din seria „Europa“, după cea de 5 euro, care a intrat în circulaţie în luna mai 2013, urmată la sfârşitul lunii septembrie 2015 de noua bancnotă de 10 euro, iar în luna noiembrie 2015 de noua bancnotă de 20 de euro.

Bancnota de 50 de euro este cea mai folosită şi reprezintă 45% din totalul bancnotelor aflate în circulaţie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Introducerea în circulație a noii bancnote de 50 de euro va face valuta europeană și mai sigură, elementele de securitate de ultimă oră garantând protecția banilor noștri”, a dat asigurari Yves Mersch, membru al Comitetului Executiv al BCE.

Bancnotele din seria ‘”Europa” cu denominări mai mari, 100 de euro și 200 de euro, vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani însă nu și bancnotele de 500 de euro, în condițiile în care recent BCE a decis să oprească tipărirea acestor bancnote. În paralel, actualele bancnote euro, emise în luna ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulație.

Distribuie acest articol