Sergiu și Sorin, „campioni” la pescuit în Italia. Românii au participat la un eveniment antibraconaj piscicol

Un concurs de pescuit cu scopul strângerii de fonduri menite să sprijine lupta împotriva braconajului piscicol, a fost organizat la Ostellato, în provincia Ferrara din Italia. La concursul la care s-au adunat peste 5000 de euro în favoarea unor organizații antibraconaj, au participat și 15 români iar doi dintre ei au urcat pe cea mai înaltă treaptă a „podiumului” câștigând primul și al doilea premiu pus în joc.

Un concurs de pescuit a fost transformat într-un eveniment de caritate, „A Difesa di un Patrimonio” („În apărarea unui patrimoniu”) și s-a desfășurat cu succes, în perioada 14-15-16 septembrie, pe malurile canalelor artificiale din Ostellato, cu scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea gărzilor voluntare aparținând asociațiilor Fipsas Ferrara, Upe și Eurocarp Club care operează pe teritoriul respectiv. Pentru paznicii antibraconaj s-au strâns 5000 de euro cu ajutorul participanților, sponsorilor și a unor antreprenori din zonă, iar la această acțiune au participat 35 de perechi de pescari amatori printre care și 15 români.

Participanții la concursul de pescuit, eveniment organizat cu scopul strângerii de fonduri menite să sprijine lupta împotriva braconajului piscicol, de la Ostellato, în provincia Ferrara. Foto: extense.com

Sergiu și Sorin, campionii întrecerii

„Semnificativă a fost prezența pescarilor din mai multe regiuni ale Italiei, de la Lombardia până la Marche, de la Toscana până la Veneto. Dar și mai importantă a fost participarea a unui număr de 15 băieți de origine română”, scrie estense.com.

Sergiu și Sorin, doi tineri români care susțin de mult timp lupta antibraconaj, au câștigat primul și al doilea premiu al concursului, pentru cel mai mare pește prins („Big Fish”) și premiul pentru cei mai mulți pești pescuiți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sergiu și Sorin, „campioni” la pescuit în Italia. Românii au participat la un eveniment antibraconaj piscicol

„Un mesaj puternic care subliniază modul în care pasiunea pentru pescuit și dorința de a proteja apele noastre, pot uni oameni de diferite naționalități dar cu aceeași mentalitate.”, afirmă sursa mai sus citată.

Distribuie acest articol