Italia: Serviciul E-Gap de încărcare a vehiculelor electrice disponibil acum în trei mari orașe

După Roma și Milano, camionetele E-Gap pentru reîncărcarea la cerere a bateriilor vehiculelor electrice sunt disponibile acum și în Bologna, iar acesta este doar începutul: acum privesc către Europa și chiar SUA.

După Roma și Milano, serviciul E-Gap, operator de încărcare mobilă și la cerere a mașinilor electrice, cucerește al treilea oraș italian: Bologna, unde o camionetă 100% „verde” este acum disponibilă pentru a ajunge la orice vehicul electric cu baterie și a alimenta chiar și în absența șoferului: aplicația este suficientă pentru a gestiona totul.

Dar această etapă, prevăzută în planul trienal publicat ieri, „este doar prima dintr-o traiectorie crescătoare ce va viza extinderea serviciului în Italia, Europa și Statele Unite în următorii trei ani, datorită unei investiții de 200 de milioane de euro,” după cum anunță Daniele Camponeschi, fondatorul companiei.

Cu steagul plantat în capitala emiliană, programul companiei prevede debarcarea în alte 200 de orașe ale Vechiului și Noului Continent. Primii pași în afara granițelor Italiei vor fi făcuți în Franța și Spania, în capitalele Paris și Madrid, și vor fi finalizați deja până la sfârșitul acestui an.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anul viitor va veni rândul Germaniei și Regatului Unit. Vor trece apoi la o „faza a doua” a programului, care va însemna sosirea E-Gap în multe alte orașe europene. Ultimul pas, cel puțin pentru ceea ce s-a decis până acum, este pătrunderea E-Gap în SUA, unde serviciul estimează că va pune piciorul spre sfârșitul anului viitor.

„Suntem încrezători că Franța și Spania vor fi prima rampă pentru extinderea în continuare în alte țări din ​​Europa, și nu numai, prin dezvoltarea unui nou model de taxare ecologică care să completeze infrastructurile fixe ce au timpi de implementare foarte lungi,” explică Luca Fontanelli, CEO al companiei.

E-Gap își extinde, de asemenea, flota de autoutilitare electrice pentru serviciul de încărcare: „Până în vara anului 2022 – continuă el – sunt planificate 100 de autoutilitare noi, cu scopul de a atinge cota de 500 de vehicule de reîncărcare „verde” până în 2024”.

Potrivit precizărilor d-lui Fontanelli, compania lucrează inclusiv la dezvoltarea ofertei de încărcare mobilă, cu o serie de soluții de încărcare off-grid, preconizând o primă lansare a noi produse de încărcare ultrarapidă, deja din prima jumătate a anului 2022.