Sfatul guvernului italian pentru a evita haosul în aeroporturi: „Călătoriți doar cu bagajul de mână”

Haosul zborurilor din această primă parte a verii, care a dus la sute de anulări și la și mai multe întârzieri, a pus în alertă și Ministerul Transporturilor din Italia care sfătuiește călătorii să nu plece la drum cu prea multe bagaje după ei pentru a nu complica lucrurile și mai mult.

În cursul zilei de joi, 7 iulie 2022, mai multe asociații din sectorul transportului aerian s-au întâlnit cu reprezentanții ENAC (Ente Nazionale per l’Aviazione Civile – Agenția Națională pentru Aviația Civilă din Italia) și ENAV, compania care gestionează controlul aerian în Italia.

- Continuarea după publicitate -

Într-un comunicat de presă, emis de Ministerul Transporturilor din Italia, se precizează că „în timpul acestei întâlniri a fost evidențiată nevoia de a optimiza eforturile și de a garanta maximul angajament pentru ca traficul aerian să se desfășoare în condițiile cele mai adecvate.”

„În orice caz, pasagerii sunt invitați să facă îmbarcarea, pe cât posibil, numai cu bagajul de mână, pentru a evita cozi lungi la preluarea bagajelor”, mai scrie în comunicatul instituției italiene, conform Il Giornale.

Pe scurt, călătorii sunt rugați să ia cu ei în vacanță doar strictul necesar și numai în bagajele de mână, pentru a nu-și strica vacanța.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Motivul acestui haos de pe aeroporturile din Italia și din alte țări europene este datorat faptului că, pe timpul pandemiei, mulți angajați din aeroporturi și de la companiile aeriene au fost concediați, iar acum, când oamenii au început să călătorească din nou, lipsa de personal își spune cuvântul.

ENAC a făcut apel la companiile care gestionează serviciile din aeroporturi „să activeze în mod riguros și eficient toate acțiunile necesare pentru a garanta o corectă și imediată asistență pasagerilor în caz de întârzieri și anulări.”

Agenția sus-menționată solicită conducerii aeroporturilor, de asemenea, să sporească prezența și supravegherea personalului ENAC în aeroporturi astfel încât să reprezinte un punct de referință pentru oricine are nevoie de informații sau ajutor.

„Vor purta un ecuson cu inscripția ENAC pentru a fi ușor de identificat”, au mai precizat reprezentanții instituției.