Sfaturile autorităților sanitare italiene pentru femeile care îngrijesc bătrâni, în contextul pandemiei de coronavirus

Pentru bunăstarea fizică și psihologică a femeilor care îngrijesc bătrâni sau persoane cu diverse patologii și dizabilități, Institutul Superior de Sănătate din Italia face anumite recomandări în cadrul Ghidului practic elaborat pentru această perioadă de pandemie cu Covid-19.

Redăm mai jos sfaturile autorităților sanitare italiene:

Ce pot să fac pentru bunăstarea mea fizică și psihologică?

  • Folosește reţelele internet (Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp), mailurile, apelurile video și telefoanele pentru a rămâne în contact cu rudele, prietenii și cunoștinţele.
  • În fiecare zi folosește timpul liber pentru a face lucruri care îţi plac, cum ar fi: ascultă muzică, citește, coase etc.
  • Fă gimnastică în fiecare zi.
  • Nu neglija somnul: dormi numărul suficient de ore și menţine aceleași orarii, atât când mergi să dormi cât și ora de trezire dimineaţa.
  • Mănâncă în mod regulat, nu elimina mesele și alege mâncăruri sănătoase (amintește-ţi să consumi în fiecare zi fructe și legume).
  • Expune-te la soare în orele mai puţin calde ale zilei: face bine atât sănătății cât și dispoziției. Propune același lucru persoanei de care ai grijă.

E important ca tu să fii informată despre coronavirus, dar nu trebuie să fie singurul tău interes. Atât la televizor cât și pe rețelele de socializare poți găsi multe argumente interesante.

Dacă vrei să știi mai multe despre coronavirus, încrede-te doar în informațiile care provin de pe site-urile autorizate (Organizația Mondiala a Sănătății, Ministerul Sănătății, Institutul Superior al Sănătății, Protecția Civila) sau din programele de știri naţionale sau regionale.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Distanțarea socială și teama de a ne îmbolnăvi crează anxietate și frică pentru noi toți; să simțim aceste emoții este ceva normal. Dacă totuși simţi nevoia unui sprijin psihologic, amintește-ţi că există numere de telefon create pentru această necesitate și nu ezita să apelezi.

Dacă ai nevoie de sprijin psihologic:

  • Numărul verde 800 991 414 pentru persoane în vârstă, activ în fiecare zi (inclusiv sâmbăta și duminica), de la orele 14 la orele 19.
  • Numărul verde 800 065 510 al Crucii Roșii Italiene pentru a avea suport psihologic, indiferent de vârstă.
  • Pagina web a Ministerului Sănătății care prezintă inițiativele de sprijin psihologic ale polulaţiei, adoptate la nivel național și regional.