Și-a lăsat sufletul pe asfaltul umed al unei străzi din Italia. Delia a fost ucisă pe loc de o mașină, la fel ca unicul ei copil

O dimineață friguroasă de sfârșit de februarie, un răsărit rece cu aer umed și cețos caracteristic iernilor romane. Delia s-a îmbrăcat bine, sunt 10 ani de când e la Roma împreună cu soțul ei și știe că, dacă la ora prânzului poate fi soare și cald, diminețile și serile sunt reci și umezi. Și-a pus fular și mănuși. A îmbrăcat haina cea groasă și a ieșit devreme, se grăbește spre serviciu, e ora 6:00. Pășește pe marginea străzii înghețate, mai are puțin și ajunge la stația de autobuz, din față vine o mașină, un Peugeot 206, o clipă de neatenție și mașina o lovește în plin. Puternic, violent, fără scăpare pentru Delia. Își lasă sufletul acolo, pe asfaltul umed al unei dimineți geroase de sfârșit de februarie, viața ei se termină tragic, dureros, la vârsta la care o femeie trăiește din plin frumusețea și mirajul vieții. În toamnă ar fi împlinit 43 de ani.

Delia Dan a murit miercuri, 28 februarie, pe Via Ostiense, km. 20, la periferia Romei, pe viaductul Zelia Nuttal între Acilia și Dragona, după ce a fost lovită în mod violent de un autovehicul Peugeot 206. Cu 15 ani în urmă, își pierduse unicul ei copil, tot într-un accident de mașină. Băiețelul ei avea doar 3 ani și jumătate.

„Ieri dimineață 28/02/2018 la ora 6:00 pe Via Ostiense Acilia Roma, la km 20, am pierdut-o tragic pe soția, prietena și sora noastră, Dan Delia în vârstă de 43 de ani, născută în data de 18 septembrie 1975 din Drobeta Turnul Severin, o femeie minunată plină de putere și speranță, de bucurie și dragoste.” , acesta este mesajul pe care rudele Deliei îl publicau pe Facebook.

Toți cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu la Roma o vor putea face marți dimineață, 6 martie, la camera mortuară a cimitirului Verano din Roma, unde va fi depus sicriul de către cei de la  „Casa Funerară Diaconu” care se ocupă și de repatrierea corpului neînsuflețit. După care, miercuri, sicriul conaționalei noastre va pleca pe ultimul său drum spre țară pentru a fi înmormântată în pământul natal, în localitatea Izvorul Bârzii din județul Mehedinți.