Sicilia: au dat foc adăpostului unui român după ce i-au cerut de mai multe ori să plece. Un mesaj periculos specific mafiei

Adăpostul improvizat al unui român a fost ars în via del Bosco din Cipirello, Sicilia. Flăcările au ars salteaua, păturile și cartoanele care de ani de zile ofereau un pat conaționalului nostru.

Este locul unde de ani de zile a ales să trăiască George, un cetățean de origine română. Înainte de el, un alt compatriot de-al nostru locuise în acel spațiu trist, care se află parcă în mod ironic lângă terenul de joacă numit „Insula fericită” („Insula felice”). În momentul când a luat foc adăpostul, foc alimentat de haine vechi și de gunoaiele din jur, din fericire George nu era acolo, unde dormise ani de zile.

Bărbatul român a fost invitat de mai multe ori să plece de către unii italieni dar se pare că încercările „diplomatice” de a-l face să dispară nu au dat rezultat. Astfel, ieri seară, chiar înainte de ora 19.00, cineva a decis să folosească violența împotriva sa și a aprins focul. Un cod de comunicare care în aceste părți ale Italiei, în Sicilia, este folosit pentru a trimite mesaje celor vizați. Că este mafia sau doar niște tineri teribiliști, modul de a transmite nemulțumirile lor este întotdeauna unul violent și periculos.

Câțiva trecători au dat alarma și pompierii de la detașamentul Partinico au sosit la fața locului. În Via del Bosco au sosit și carabinierii care acum investighează pentru a descoperi necunoscuții care au provocat incendiul.