Sicilia: bărbat român transporta droguri în valoare de 3 milioane de euro ascunse în acoperișul unei rulote

Poliția rutieră din Ragusa, localitate aflată în sudul Italiei, în regiunea Sicilia, a sechestrat 300 de kilograme de marijuana aflate în posesia unui bărbat român, relatează radiortm.it

Bărbatul român, Dan Conovici în vârstă de 50 de ani, rezident în localitatea Vittoria, din Sicilia, a fost oprit de organele poliției rutiere din Ragusa, deoarece au constatat că rulota sa, tractată de un automobil pentru servicii stradale, ieșea în afara străzii provocând probleme celorlalți participanți la trafic.

Șoferul român rămăsese în pană în Puglia și ceruse ajutorul serviciilor stradale de urgență pentru a ajunge la Vittoria. Serviciu pentru care bărbatul român plătise suma de 1,500 de euro ceea ce însemna mult mai mult decât valoarea rulotei veche de 35 de ani.

Dan Conovici

În timpul controlului de rutină, personalul rutier al echipei mobile a descoperit ascunse în acoperișul rulotei cantitatea de 300 de kilograme de marijuana, care potrivit estimărilor anchetatorilor ar avea o valoare pe piață de 3.000 000 000 de euro.

La o primă inspecție a agenților nu s-a găsit nimic, până când unul dintre ei a simțit un miros puternic de marijuana provenind din micul dulap al rulotei.
Pentru început, agentul de poliție a găsit într-o cutie neagră, plină cu jucării, o pungă de marijuana de 10 kg, moment în care bărbatul român, aflat și sub influența băuturilor alcoolice, a izbucnit în lacrimi și a declarat că a găsit drogurile pe stradă, luându-le fără să știe ce sunt acestea de fapt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior, s-a descoperit că rulota avea modificat un acoperiș dublu, în interiorul căruia s-au găsit cele 300 de kilograme de marijuana sub forma a 27 de pachete.

Bărbatul român a fost arestat și transportat în închisoare fiind pus la dispoziția procurorilor italieni.

Distribuie acest articol