Silvio Berlusconi, despre copilăria sa: „Aveam 8 ani, mulgeam vaca și eram plătit în iaurt”

Aflat în plină campanie electorală cu partidul său, fostul premier italian Silvio Berlusconi încearcă să-şi îmbunătăţească imaginea cu amintiri din copilărie susceptibile să-l apropie de oameni.

Prezent la o reuniune a asociaţiei de fermieri Coldiretti, Berlusconi a ţinut să aducă în atenţia publicului un capitol din copilăria sa. „Am fost la fel ca şi voi. Pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, eram un fermier. Aveam 8 ani şi mulgeam vaca. Eram plătit în iaurt”, a spus fostul premier italian, citat de La Repubblica. Ca omagiu pentru participarea sa la reuniune, el a primit o formă de parmezan, „Parmigiano Reggiano”. Președintele Forza Italia a mulțumit apoi în numele „surorilor de la Arcore” și directorului general al Coldiretti, botezând acest moment „Pactul parmezanului”.

Din cauza problemelor cu justiţia, Berlusconi nu poate candida la alegerile legislative din 4 martie, dar face campanie pentru partidul său, Forza Italia. Sondajele plasează Forza Italia pe poziţia a treia, cu 16%, în spatele Mişcării Cinci Stele, cu 26%, şi Partidului Democrat, cu 21%. „Il Cavaliere” speră să aibă un cuvânt de spus în alegerea viitorului premier italian.

Silvio Berlusconi s-a născut pe 29 septembrie 1936, la Milano. El provine dintr-o familie din clasa de mijloc. Tatăl său a lucrat în calitate de funcţionar bancar, iar mama a fost casnică.

Distribuie acest articol