Situația românilor exploatați din Sicilia în atenția autorităților române: vizită de lucru în Catania și Palermo a reprezentanților MRP

Ministerul pentru românii de pretutindeni urmărește îndeaproape evoluțiile cazurilor în care sunt implicați cetățeni români aflați în Sicilia, se specifică într-un comunicat publicat de agenția Agerpres, astăzi, joi 3 august.

În perioada 3 – 6 august, o delegație condusă de secretarul de stat, Veaceslav Șaramet, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), va efectua o vizită de lucru în Catania și Palermo.

Vizita urmărește continuarea dialogului cu membrii comunității românești din Sicilia, precum și aprofundarea dialogului bilateral cu partea italiană pe problematica situațiilor de exploatare a unor cetățeni români aflați la muncă în Italia. Agenda delegației MRP include întâlniri cu români, victime ale abuzurilor, întrevederi cu oficiali locali și centrali italieni, precum și sesiuni de discuții cu reprezentanții clerului Bisericilor românești din teritoriu, se arată în comunicat.

Situația românilor care lucrează în regiunea Sicilia se află într-un proces permanent de monitorizare în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, care colaborează cu Ambasada României la Roma, Consulatul României la Catania și cu autoritățile centrale din România și Italia, în vederea asigurării drepturilor cetățenilor români în statul de rezidență.

@rotalianul