Societate italiană care operează în țara noastră: „În România aducem 500 de muncitori din Vietnam

„În România aducem 500 de muncitori din Vietnam, apoi se va termina și cu Vietnamul… Am ajuns la acest nivel de viață rupându-ne spinările. Nu suntem nevoiți să o mai facem, dar nici nu putem zăbovi.”

Este declarația lui Giuseppe Bono, administratorului delegat de la Fincantieri, una dintre cele mai mari societăți pe acțiuni din Italia și din Europa în sectorul construcțiilor navale și care operează și în România, la Constanța. Potrivit acestuia, forța de muncă specializată este tot mai greu de găsit, nu doar în România, ci în toată Europa, fiindcă oamenii vor în număr tot mai mare locuri de muncă unde nu sunt nevoiți să facă eforturi exagerate, să se murdărească sau să lucreze în weekend.

„În prezent avem automatizarea, munca nu mai este grea cum era o dată și nu putem gândi că vom găsi un loc de muncă unde să nu ne murdărim, să fim liberi vinerea, sâmbăta, duminica…”, a mai spus Bono.

În localitatea italiană Monfalcone din provincia Gorizia, un sfert din populație lucrează pentru Fincantieri și până în anul 2021 conducerea spune că vor avea nevoie de alți 2.000 de muncitori. Cu toate acestea, nu se știe dacă vor găsi printre localnici acești muncitori sau vor fi nevoiți să aducăși acolo forță de muncă din Vietnam.

„Dacă o persoană se angajează la o firmă și crede că va munci toată viața ca sudor, e greu, dar dacă se angajează ca sudor pentru o perioadă și apoi firma îl ajută să crească, atunci va fi altfel. În prezent plătim muncitorii deja cu 20% mai mult decât media națională pentru industria metal-mecanică”, a adăugat administratorul companiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol