Șofer amendat cu peste 4 000 de euro în Italia, transporta ilegal persoane și mărfuri în România și Moldova

Agenții de la Poliția Locală Polesine Superiore din localitatea italiană Castelmassa, provincia Rovigo din Veneto, au sancționat cu peste 4 000 de euro șoferul unui microbuz care transporta persoane și mărfuri din Italia spre România și Moldova, deși nu deținea autorizație pentru această activitate.

Potrivit publicației locale Rovigo Oggi, microbuzul a fost oprit de polițiștii italieni pentru un control de rutină în cursul zilei de sâmbătă, 14 august 2021, pe Strada Regională 6 din provincia menționată mai sus.

Agenții de poliție au constatat astfel că șoferul transporta atât persoane, cât și pachete, din Italia spre țara noastră și spre Republica Moldova.

În spatele microbuzului erau încărcate diferite obiecte și pachete. Foto: rovigooggi.it

În urma verificărilor de rigoare efectuate de oamenii legii au fost constatate numeroase încălcări ale Codului Rutier, dar și lipsa autorizației de transport pentru persoane și mărfuri.

Polițiștii au decis astfel să-i aplice șoferului o amendă în valoare de 4 130 de euro și au pus sub sechestru administrativ autovehiculul pentru o perioadă de trei luni, conform art. 46 din Legea 298/1974.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul