Șofer care face curse Italia-România, pârât de vecini că aduce români în țară dintr-o regiune afectată de epidemie

Un șofer din comuna Bătrâni, județul Prahova, care efectuează transport de persoane din România spre Italia și retur a ajuns în aceste zile în atenția autorităților locale după ce a fost pârât de vecini că aduce români în țară dintr-o regiune afectată de epidemie. Vecinii sunt îngrijorați că persoanele pe care transportatorul urmează să le aducă din Italia duminică, 1 martie 2020, ar putea fi contaminate cu noul coronavirus.

Potrivit MEDIAFAX, șoferul se află astăzi în Italia și urmează să se întoarcă în țară mâine cu mai mulți români din provincia Verona, aflată în Veneto, una dintre regiunile din Italia care au fost cele mai afectate de epidemia de COVID-19. Directorul de la DSP Prahova, Dan Ioniță, s-a deplasat la domicilul transportatorului unde a stat de vorbă cu soția acestuia.

- Continuarea după publicitate -

„Respectivul nu are chestionar completat, drept pentru care, pe lângă consemnul dat la frontieră de către poliţie, am anunţat şi noi DSP Arad şi DSP Bihor. Este aşteptat să sosească mâine (duminică-n.r.) în ţară”, a transmis Ioniţă pentru sursa citată.