Șofer de TIR mort la Vama Nădlac II după ce a așteptat ore în șir la coadă pentru a ieși din țară

Un eveniment tragic s-a produs la data de 4 mai 2023 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde un șofer de TIR a decedat în urma unor complicații de sănătate, în timp ce aștepta să treacă frontiera dintre România și Spațiul Schengen.

În ciuda intervenției rapide a echipei SMURD, bărbatul de 43 de ani nu a putut fi salvat, relatează Ziua de Vest.

Potrivit autorităților, Bezmez Omer, șoferul de origine turcă al unui TIR marca Ford, staționa în coadă la aproximativ 500 de metri de punctul vamal, în jurul orei 16.45, când a început să acuze stări de leșin.

Un alt cetățean turc a sunat imediat la numărul de urgență 112 pentru a solicita asistență medicală.

La scurt timp după aceea, mai exact la ora 17.05, o autospecială SMURD cu doi paramedici a ajuns la fața locului și a început să acorde îngrijiri medicale pacientului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În ciuda eforturilor depuse de paramedici, starea de sănătate a cetățeanului turc a continuat să se înrăutățească, iar echipajul SMURD a solicitat intervenția unui elicopter de urgență”, au declarat reprezentanții instituției.

Elicopterul a aterizat în terminalul de marfă de pe sensul de ieșire din țară la ora 17.15 și a preluat pacientul, care se afla în stare de inconștiență.

Din nefericire, manevrele de resuscitare efectuate de echipajul medical al elicopterului nu au avut succes.

„Au încercat să-l resusciteze pe pacient prin manevre de masaj cardiac, însă acesta nu a răspuns la tentativele de resuscitare”, au mai adăugat reprezentanții SMURD.

Autoritățile de la punctul de frontieră au demarat o anchetă pentru a determina cauza exactă a incidentului.

În acest caz tragic, timpul mare de așteptare la granițele României cu Spațiul Schengen a avut consecințe fatale.