Șofer român arestat în Italia. Avea 32 de imigranți clandestini ascunși în camionul său

Un șofer român în vârstă de 22 de ani a fost arestat de polițiștii italieni, la data de 22 februarie 2023, acuzat fiind de trafic de imigranți, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Italia.

Bărbatul a fost prins de agenții Poliției de Frontieră din Gorizia, provincia italiană cu același nume din Friuli-Venezia Giulia, în timpul unei activități specifice de combatere a imigrației ilegale.

Potrivit informațiilor oferite de autorități, tânărul conducea un camion ușor cu plăcuțe de înmatriculare românești și venea din Slovenia.

În timpul verificărilor, agenții au descoperit că în compartimentul de marfă al camionului se afla un rezervor mare din fibră de sticlă care ocupa întregul spațiu.

Camionul în care erau ascunși cei 32 de imigranți clandestini. Foto: poliziadistato.it

Mirosul puternic și zgomotele ciudate provenite din rezervor au atras atenția agenților care, odată urcați în remorcă, au descoperit cu surprindere prezența a 32 de persoane de origine asiatică ascunse în interior.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Imigranții clandestini călătoreau în condiții precare, fără posibilitatea de a primi aer în mod corespunzător sau de a se hidrata adecvat pe durata drumului lung și periculos.

Accesul la rezervor nu era vizibil din exterior, deoarece era poziționat pe partea opusă față de ușile de acces la compartimentul de marfă.

Acest lucru a dus la o metodă de transport extrem de periculoasă pentru persoane din interiorul recipientului, punându-le viața în pericol pe tot parcursul călătoriei.

Autoritățile au luat măsurile necesare în acest caz, iar traficantul român a fost arestat și condus la penitenciarul din Gorizia, la dispoziția Autorității Judiciare competente, în timp ce camionul a fost supus sechestrului.

Cei 32 de asiatici au fost invitați la biroul local de imigrare pentru a solicita protecție internațională.

Distribuie acest articol