Șofer român de camion conducea în zig-zag pe o autostradă din Italia. Consumase băuturi alcoolice

Vineri, 22 februarie, în jurul orei 21:30, poliția rutieră italiană a intervenit pe autostrada A32 Torino-Bardonecchia pentru a opri un camion care se deplasa în zig-zag și derapa de pe carosabil. Conducătorul auto s-a dovedit a fi un bărbat român în vârstă de 47 de ani, care era la volan în stare de ebrietate.

Ceilalți șoferi participanți la trafic, îngroziți că șoferului TIR-ului cu numere românești ar fi putut cauza o tragedie, au anunțat poliția rutieră care a intervenit în scurt timp. Polițiștii de la punctul de control din Susa au reperat camionul, l-au escortat cu ajutorul unei mașini de siguranță și l-au oprit în zona de serviciu „Gran Bosco Ovest” din Salbertrand.

După verificările cu aparatul alcooltest, care măsoară procentul de alcool în sânge, s-a dovedit că șoferul român avea o alcoolemie mai mare de patru ori decât limita permisă. Agenții de poliție i-au reținut permisul de conducere, iar bărbatul este acum acuzat de conducere în stare de ebrietate, relatează Valsusa Oggi.