Șofer român de camion din Italia: greva foamei în semn de protest împotriva sindicatului care nu-l ajută să își obțină drepturile

Un șofer profesionist român din Italia face greva foamei la Pavia, în Lombardia, după ce sindicatul în care este înscris a refuzat să îl ajute pentru a-și dobândi drepturile. Bărbatul a fost trimis acasă fără preaviz, de la o zi la alta, de firma unde lucra.

„Sunt membru al sindicatului și fac greva foamei împotriva CGIL”, se poate citi pe cartonul pe care Petru Bogdan, șofer român de camion, îl purta pe piept în față la Camera Muncii din Pavia. Protestul inițiat de cetățeanul român, care a lucrat pentru compania Easy Transport din Casteggio, a fost organizat în via Damiano Chiesa, în fața sediului Camerei Muncii și nu a trecut neobservat.

Șofer român în greva foamei în Italia. Foto: Il Giorno

„Aștept răspunsuri tocmai din luna decembrie – a spus șoferul român. Atât șeful biroului Litigii, cât și avocatul mi-au spus că am toate drepturile, în realitate mi-au închis ușile și nu mă ajută. Nici măcar nu-mi calculează salariile, ceea ce sunt obligați să facă la cererea mea, nu vor să mă ajute, îmi spun doar o grămadă de minciuni.”

Petru Bogdan s-a bucurat în cele din urmă de atenția sindicaliștilor CGIL din Pavia, mulți dintre ei au coborât în stradă pentru a sta de vorbă cu șoferul român.

„Compania unde lucram mi-a spus numai cu o zi înainte că trebuie să plec acasă și nu este corect – a precizat șoferul. „Sindicatul, pe de altă parte, mi-a spus că nu mai intenționează să mă ajute”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Secretarul general al CGIL Pavia, Debora Roversi, îl va întâlni pe lucrătorul român: „I-am oferit muncitorului o disponibilitate maximă din partea biroului nostru de Litigii, a tuturor sindicaliștilor și a biroului de secretariat.” Dar Petru Bogdan nu intenționează să se oprească la Pavia, el dorește să se întâlnească cu liderii regionali ai CGIL.