Șofer român de camion, mort în Italia în urma unui grav accident rutier. Patru mijloace de transport marfă implicate

Un tragic accident rutier, care s-a soldat cu un mort și un rănit grav, a avut loc marți, 3 octombrie 2023, pe autostrada A4 din Italia, în dreptul localității Ronchis din provincia Veneția.

Accidentul, care s-a petrecut în jurul orei 14:00 și au fost implicate patru mijloace de transport marfă, s-a produs pe fondul unor încetiniri ale traficului pe banda de mers spre Veneția, cauzate de prezența altor camioane, în timp ce benzile de depășire și cea rapidă erau libere.

Datorită acestor încetiniri, un camion condus de un cetățean român a lovit din spate un TIR care transporta mai multe autoturisme pe platformă, provocând astfel un carambol în care au fost implicate alte două camioane.

Din nefericire, conaționalul nostru și-a pierdut viața pe loc în urma impactului, relatează ziarul Il Messaggero Veneto.

Șoferul TIR-ului, un cetățean lituanian, a fost rănit grav și transportat cu elicopterul la spitalul din Udine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din informațiile făcute publice de presa locală, secțiunea de drum dintre Latisana și nodul de la Portogruaro a fost închisă, inclusiv pentru a permite echipelor de intervenție să curețe șoseaua de încărcătura de cereale pierdută de unul dintre camioane.

În prezent, autoritățile sunt în fază de investigare a circumstanțelor exacte ale accidentului, în încercarea de a determina cauzele și dinamica acestuia.

Acțiunile de la fața locului, inclusiv măsurile de redirecționare a traficului și de curățare a carosabilului, au fost gestionate de către serviciile de urgență și autoritățile locale.

Până la clarificarea situației și reluarea normală a traficului, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudență și să respecte semnalizările și indicatoarele rutiere temporare, evitând, pe cât posibil, zona afectată de accident.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGEDIEI