Șofer român de camion, mort în Italia în urma unui grav accident rutier. Patru mijloace de transport marfă implicate

Un tragic accident rutier, care s-a soldat cu un mort și un rănit grav, a avut loc marți, 3 octombrie 2023, pe autostrada A4 din Italia, în dreptul localității Ronchis din provincia Veneția.

Accidentul, care s-a petrecut în jurul orei 14:00 și au fost implicate patru mijloace de transport marfă, s-a produs pe fondul unor încetiniri ale traficului pe banda de mers spre Veneția, cauzate de prezența altor camioane, în timp ce benzile de depășire și cea rapidă erau libere.

- Continuarea după publicitate -

Datorită acestor încetiniri, un camion condus de un cetățean român a lovit din spate un TIR care transporta mai multe autoturisme pe platformă, provocând astfel un carambol în care au fost implicate alte două camioane.

Din nefericire, conaționalul nostru și-a pierdut viața pe loc în urma impactului, relatează ziarul Il Messaggero Veneto.

Șoferul TIR-ului, un cetățean lituanian, a fost rănit grav și transportat cu elicopterul la spitalul din Udine.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din informațiile făcute publice de presa locală, secțiunea de drum dintre Latisana și nodul de la Portogruaro a fost închisă, inclusiv pentru a permite echipelor de intervenție să curețe șoseaua de încărcătura de cereale pierdută de unul dintre camioane.

În prezent, autoritățile sunt în fază de investigare a circumstanțelor exacte ale accidentului, în încercarea de a determina cauzele și dinamica acestuia.

Acțiunile de la fața locului, inclusiv măsurile de redirecționare a traficului și de curățare a carosabilului, au fost gestionate de către serviciile de urgență și autoritățile locale.

Până la clarificarea situației și reluarea normală a traficului, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudență și să respecte semnalizările și indicatoarele rutiere temporare, evitând, pe cât posibil, zona afectată de accident.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGEDIEI

- Continuarea după publicitate -