Șofer român de TIR din Italia amendat cu 1.700 de euro, circula cu tahograful oprit

Amendă de 1.700 de euro pentru un șofer român de TIR din Italia după ce, în urma unui control de rutină efectuat de polițiști la sfârșitul săptămânii trecute în localitatea Montecchio Maggiore din provincia Vicenza, a fost surprins circulând cu tahograful oprit, deși se afla în mers atunci când a fost oprit.

Conform celor relatate de Vicenza Today, polițiștii au constatat în timpul controlului că tahograful TIR-ului indica faptul că acesta nu circula de ceva timp, în ciuda faptului că tocmai fusese oprit. Ulterioare verificări ale agenților au scos la iveală că distanța parcursă de TIR, conform tahografului, nu corespundea cu cea declarată de șofer.

În urma unui control asupra mijlocului de transport, agenții de poliție au găsit un implant atașat la tahograf care părea să aibă scopul de a modifica timpii de circulație, pauză și odihnă. Din ulterioare verificări detaliate în cadrul unui atelier autorizat de statul italian a reieșit faptul că în TIR a fost instalat un sistem suplimentar care avea funcția de a bloca în mod fraudulos toate activitățile de înregistrare ale tahografului pentru a permite șoferului să conducă în continuare fără să fie amendat.

Implantul descoperi de polițiști

Potrivit celor relatate de sursa citată, șoferul român avea instalat practic un întrerupător conectat la firele implantului abuziv prin intermediul căruia pornea și oprea înregistrările tahografului după bunul plac.

Polițiștii au confiscat apoi implantul ilegal, iar șoferului i-a fost aplicată o amendă de 1.700 de euro, la care se adaugă și suspendarea permisului de conducere. De asemenea, poliția locală a denunțat la autoritatea judiciară compania de transport pentru care cetățeanul român lucrează pentru eventuala declanșare a unei anchete penale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20