Șofer român de TIR din Italia mort după ce a fost infectat cu coronavirus. Daniel avea numai 38 de ani

„O veste pe care nu am vrut să o dau niciodată, dar cu inima tristă și frântă cred că este corect să o comunic. Daniel ne-a părăsit în jurul orei 06:30 din această dimineață. Un bărbat puternic, bun și generos. Un cetățean model, un soț iubitor și un muncitor impecabil”.

Acesta este mesajul prin care Angelo Radica, primarul localității Tollo din provincia italiană Chieti, în Abruzzo, a adus la cunoștință localnicilor faptul că un tânăr șofer român, rezident acolo de 18 ani, a decedat în urma infecției cu coronavirus. Conaționalul nostru se numea Daniel Sirețeanu, avea 38 de ani și era originar din Târgu-Neamț.

Daniel Siriteanu, 38 de ani, mort în urma infecției cu coronavirus

„Ciao, Daniel, uriaș bun”, l-a salutat primarul Radica pe românul nostru, invitându-i pe concetățenii săi să aprindă în această seară o lumânare pentru bărbatul român.

Daniel lucra ca șofer de TIR pentru o firmă din Bisenti, provincia Teramo, o localitate care se află în zona roșie. Din primele informații relatate de televiziunea locală Telemax reiese că tânărul de 38 de ani nu suferea de alte boli.

Conaționalul nostru a fost contaminat în urmă cu 20 de zile și a fost internat în spital în stare critică, mai precizează sursa citată. Daniel lasă în urma sa soția îndurerată, dar și foarte mulți prieteni și colegi care-și transmit regretele neîncetat pe rețelele de socializare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Această tragedie  trebuie să ne împingă să respectăm strict normele naționale, regionale și municipale, să nu ieșim decât în situațiile prevăzute de decretele guvernului, să stăm acasă, să respectăm distanța de cel puțin un metru și să purtăm măștile de protecție când ieșim din casă”, a mai adăugat primarul.

În regiunea Abruzzo, până astăzi s-au înregistrat 169 de decese din cauza infectării cu COVID-19, se arată în datele cele mai recente transmise de Protecția Civilă. Daniel este cel mai tânăr pacient decedat din cauza infecției cu coronavirus din această regiune.