Șofer român de TIR, erou în Italia pentru o familie de conaționali. Le-a salvat fetița de la moarte

Adi Rusu, şofer român de TIR, a ajuns erou pentru o familie de români stabilită la Castel San Giovanni, în provincia Piacenza, după ce a salvat de la moarte fetița care a fost la un pas să fie spulberată de o maşină.

Șoferul a sărit în fața unei mașini și s-a făcut scut salvând cu trupul său viața fetiței.

Incredibila întâmplare a fost relatată pe rețelele de socializare de un alt şofer român de TIR – Ilie Matei, care a redat pe pagina sa de Facebook mesajul transmis de mama fetiței într-un grup cu șoferi români.

Redăm mai jos textul în care mama micuței povestește cu expresii și cuvinte emoționante dramatica întâmplare:

„Suntem familia Băcăoan și după multele căutări și foarte multe îndrumări din partea prietenilor și colegilor soțului meu am reușit și noi să intrăm în curtea dumneavoastră… Suntem din Adjud, Vrancea, dar stabiliți în Italia (loc. Castel San Giovanni, provincia Piacenza) unde avem o mică afacere (Bar-Trattoria).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Am decis să ne stabilim în Italia pentru un viitor decent pentru noi și fetița noastră. Ieri, în jurul orelor 15:00. în fața barului s-a întâmplat un miracol, o minune, nici nu știu cum să o numesc! Și asta datorită acestui șofer de TIR, care ne-a salvat fetița de la moarte. Deci nu mi-am revenit nici acum…

Ieri, în jurul orelor 15:00, în fața barului s-a oprit această minune de om. A intrat în bar, a comandat un dublu espresso și trei pachete de țigări , bineînțeles că a plătit. Eram în bar cu soțul și fetița. La un moment dat, cu activitatea aferentă, fetița nu mai era lângă mine și văzând ușa larg deschisă de la bar m-am gândit că e cu taică-su pe afară.

De unde??? Apoi, deodată, se aude un zgomot asurzitor de mașină care demarează în trombă, ceva puternic, se auzea zgomotul specific vitezei excesive.

Ce face acest șofer de TIR? A scăpat cafeaua pe jos și așa de rapid a ieșit din bar că încălțămintea i-a rămas înăuntru! Pur și simplu s-a aruncat în aer, a plonjat prinzându-mi fetița care era în stradă, după care, tot de-a rostogolul, până în partea cealaltă a drumului. Am înlemnit!!! Am ieșit urlând din bar, imediat ajunsese și soțul…

Fetița avea mici zgârieturi și speriată maxim, iar pe el l-a atins oglinda acelei mașini. Rămăsese acolo, jos, cu fetița în brațe, plini de praf, desculț și unul din brațe îi sângera foarte tare.

În cele din urmă, și-a rupt bluza de pe el ca să se bandajeze cumva. L-am întrebat cum îl cheamă și cum putem să-i mulțumim în vreun fel, dar nu a spus decât atât: sunt un om printre oameni și nu vreau decât să aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace.

Ne luase plânsul… Inimaginabil ce trăiam… Se grăbea să ajungă la descărcare și în cele puține cuvinte cât am vorbit ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire. Și a plecat!! Săracu, nu a mai băut nici cafeaua și a uitat și țigările și portofelul cu actele.

Poliția a văzut absolut toată scena pe camerele de supraveghere instalate, iar după terminarea cercetărilor ne vor da și nouă înregistrările. Au spus că dacă nu era rapid eroul nostru mașina îi omora pe amândoi, dar a fost extrem de rapid! Nici ei n-au mai văzut asemenea act de curaj!

Soțul meu mi-a spus că îl știe și că e foarte cunoscut și că e în persoana domnului Adi Rusu. Ulterior am identificat persoana văzând această fotografie. Ce om…

Datorită actului său de curaj încă mai suntem părinți, ca să nu mai vorbim de fetița care mi-a spus că ea nu a știut că Iron man lucrează pe camion… Nici nu mai știam dacă să râd sau să plâng ….însă un lucru este sigur: rămâi EROUL familiei noastre pe veci!

Astăzi, tot cu mult ajutor din partea multor prieteni, am reușit să luăm legătura cu dumnealui și când consideră de cuviință o să dăm Cezarului ce e al Cezarului!

Adi Rusu, Iron man-ul fetitei mele! Ești fantastic, omule! Ne închinăm cu stimă și deosebită admirație, familia Băcăoan.”