Șofer român, depistat în Italia cu peste 400 kg de tutun de contrabandă în camion. Alte 600 de kilograme erau ascunse în apropiere

Un șofer român a fost arestat în urma unei operațiuni ample desfășurate de Garda Financiară din Pordenone, provincia cu același nume din regiunea Friuli-Venezia Giulia, după descoperirea unui depozit ilegal de tutun într-un depozit aparent abandonat din localitaea Aviano.

tabacco-sigarette-contrabbando

Potrivit Pordenone Today, în cadrul acestei acțiuni, au fost confiscate 1.000 de kilograme de tutun prelucrat și 4 tone de filtre și hârtii pentru confecționarea țigaretelor.

Operațiunea a început când o patrulă a Gărzii Financiare din Pordenone a controlat, într-o zonă de odihnă, un camion cu număr de înmatriculare străin.

În interiorul acestuia, au fost găsite 400 de kilograme de tutun mărunțit, împărțite în două cutii mari, precum și numeroase resturi din producția de țigarete, inclusiv pachete de asamblat, învelișuri interne și filtre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferul camionului, un cetățean român, nu a putut oferi detalii despre încărcătură sau destinația acesteia, sugerând doar că aștepta instrucțiuni suplimentare.

După o inspecție atentă a zonei adiacente locului unde a fost oprit camionul, militarii au identificat un depozit care părea abandonat, dar care la o examinare mai atentă prezenta semne clare de utilizare recentă.

În urma unei coordonări cu procurorul de serviciu de la Parchetul din Pordenone, care a fost imediat informat despre situație, agenții de la Garda Financiară au pătruns în depozit, unde au descoperit alte 600 de kilograme de tutun prelucrat și numeroase cutii conținând materiale pentru confecționarea țigaretelor.

Șoferul camionului a fost arestat pentru contrabandă cu tutun și, conform dispozițiilor Autorității Judiciare, a fost dus la Penitenciarul din Pordenone.

Toată marfa găsită, precum și camionul folosit pentru transport, au fost imediat confiscate.