Șofer român din Italia obligat de polițiștii ungari la carantină în cabina TIR-ului. „Mi-au spus că dacă mă mișc, mă arestează”

„Îl vedeți pe băiatul ăsta? Numele lui este Cătălin, e unul dintre noi… Este șofer de profesie, unul dintre cei mai buni pe care îi cunosc. Nu a refuzat niciodată să lucreze o zi, chiar și în această situație de urgență. Astăzi trebuia să încarce marfă în Ungaria, în schimb poliția maghiară a decis să-l blocheze. I-au luat documentele (permisul de conducere, pașaport, CPC) și l-au obligat să rămână acolo 14 zile !!!

Fără apă, mâncare sau servicii igienice. Trebuie să stea blocat în cabina TIR-ului. Spuneți-mi voi dacă aceasta este civilizația europeană? Am sunat o lume întreagă pentru a debloca situația. Vă ținem la curent…

- Continuarea după publicitate -

O urare de bine marelui Cătălin !!”

Cătălin Iftima, 26 de ani, șofer pe TIR în Italia

Mesajul de mai sus a fost publicat în jurul orei 18:00 de joi, 19 martie, pe pagina Facebook a unei companii de transport marfă din Italia unde Cătălin Iftimia, un tânăr de numai 26 de ani, este angajat ca șofer de TIR. Firma respectivă, Aldieri Autotrasporti din Milano, are circa 20 de TIR-uri care transportă marfă atât în Italia, cât și în restul Europei, iar în cursul zilei de ieri Cătălin urma să preia un transport din Ungaria pentru a-l aduce în Italia.

„În ultimul timp transportăm marfă și către spitale, de la Bergamo și până la Roma, unde în urmă cu câteva zile am transportat o încărcătură cu paturi”, a declarat Cristian Aldieri, proprietarul firmei, citat de Il Giorno.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată ajuns la destinația din Ungaria, în cursul nopții de miercuri spre joi, tânărul șofer român a parcat automarfarul în fața depozitului de unde trebuia să încarce marfa și s-a pus să se odihnească până când firma avea să deschidă porțile. La un moment dat însă s-a trezit cu o patrulă a poliției în fața TIR-ului.

Patrula poliției ungare în fața TIR-ului condus de românul nostru

„Mi-au cerut documentele, am încercat să le explic că abia ajunsesem, că am fost controlat deja, dar nu am reușit să mă-nțeleg cu ei. Au pus sechestru pe certificatul de înmatriculare și pe TIR cu totul, spunându-mi că din motive sanitare va trebui să stau în carantină înainte de a putea circula liber din nou”, a relatat Cătălin.

Mai mult, spunea Cătălin, „trebuie să stau blocat aici, în stradă, în cabină, timp de 14 zile. Dar nu am nici baie. Un băiat din firma de la care trebuia să încarc mi-a spus că pot să parchez în curtea la ei și să folosesc baia lor, dar polițiștii au fost clari: nu mă pot mișca, altfel mă arestează.”

TIR-ul condus de Cătălin parcat în stradă

„Momentan am înțeles doar că vor veni să-mi facă testul cu tampon, dar nu știu când. Au luat documentele TIR-ului, pe-ale mele. Nu mă pot mișca”, a mai relatat ieri tânărul român care se afla în localitatea Szombathely din Ungaria.

Tânărul însă nu s-a descurajat prea tare și l-a contactat imediat pe șeful lui de la Milano să-l anunțe despre cele întâmplate, apoi și-a anunțat și familia că nu a pățit nimic: „L-am sunat pentru a-i explica situația și pentru a încerca să găsim o soluție, apoi i-am sunat și pe cei din familia mea pentru a le spune că sunt bine. Nu am ce face, trebuie să aștept, nu vreau să ajung la închisoare, dar proviziile de apă și mâncare sunt cele necesare pentru o cursă, nu pentru două săptămâni de carantină în mijlocul străzii.”

- Continuarea după publicitate -

Din fericire, patronul firmei de transport din Italia la care lucrează Cătălin nu s-a descurajat nici el și a început să dea telefoane în stânga și în dreapta până când, în cele din urmă, a reușit să rezolve problema. Acesta a venit apoi cu noi informații despre situația românului nostru în jurul orei 1:30 din această noapte, tot pe pagina Faceook a companiei de transport.

„Bună seara la toți. Iată-mă cu noi informații despre experiența proastă avută azi, dar care în cele din urmă și din fericire s-a încheiat în cel mai bun mod posibil. Cătălin al nostru a pornit din nou la drum, acum se află în Austria și se întoarce spre Italia pentru a-și încheia misiunea.

Mulțumesc responsabilului nostru cu traficul care nu s-a dezlipit de telefon toată ziua, mulțumesc lui Cătălin că nu și-a pierdut cumpătul, reacționând în cel mai bun mod posibil și mulțumesc unei minunate persoane ungare care, după ce a înțeles gravitatea deciziei luate, s-a dat peste cap să găsească o soluție. Mulțumesc tuturor”, a transmis Cristian Aldieri.