Șofer român din Italia prins la volanul unui camion furat în care avea 3 excavatoare furate

Un șofer român din Italia a fost surprins de carabinierii din localitatea Pontedera, provincia Pisa, în cursul serii de vineri, 30 octombrie 2020, în timp ce conducea un camion care a fost furat în noaptea de joi spre vineri din altă localitate. Mai mult, carabinierii au găsit în camion și trei excavatoare, declarate furate și acestea.

Camionul și excavatoarele furate. Foto: quinewsvaldera.it

Potrivit publicației locale QuiNewsValdera.it, șoferul român a fost oprit de carabinieri când se afla la volanul unui camion în jurul orei 20:00 de vineri seara, în apropierea magazinului Coop de pe Strada di Patto. În urma verificărilor de rutină efectuate de militari, aceștia au constatat că autovehiculul fusese furat în noaptea precedentă din localitatea Montevarchi, provincia Arezzo. Totodată, carabinierii l-au identificat pe șofer ca fiind un cetățean român în vârstă de 54 de ani care era rezident la Roma.

Spre surprinderea lor, carabinierii au descoperit în camion și trei excavatoare care au fost furate tot în noaptea precedentă, dar din localitatea Empoli. Valoarea totală a camionului și excavatoarelor furate se ridică undeva la 160.000 de euro, mai scrie sursa citată.

Unul dintre excavatoarele furate. Foto: quinewsvaldera.it

Șoferul român a fost denunțat în stare de libertate cu acuzația de primirea de bunuri furate. Acesta riscă acum, conform art. 648 din Codul Penal italian, o pedeapsă cu închisoarea între 2 și 8 ani și o amendă între 516 euro și 10,329 euro.